novapex

 

Principiile de design Outside-in ”de la exterior in interior” ne reconecteaza cu natura

VELUX introduce principiile de design "Outside-in"
vizualizari

“Aerul proaspăt și lumina naturală permit naturii să intre în casele noastre"
- Lone Feifer, arhitect și director pentru sustenabilitate și arhitectură în cadrul Grupului VELUX

Odată cu creșterea cererii pentru materiale naturale în toate aspectele vieții noastre, fie că este vorba de alimente și băuturi organice, mobilier din lemn și plante în casele noastre, VELUX introduce principiile de design "Outside-in" pentru a ne îndruma să remodelăm și să reconstruim spațiile noastre interioare având în minte natura. Astăzi oamenii petrec până la 90%1 (din timpul lor în interior și locuiesc tot mai mult în medii urbane, făcându-i tot mai puțin conectați cu natura2. Casele noastre nu numai că trebuie să fie spații multifuncționale pentru relaxare și petrecerea timpului cu prietenii sau familia, dar ar trebui să fie gândite ca medii care reconectează oamenii cu natura prin lumină și aer proaspăt, dar și prin priveliști spre exterior.

Ferestre Velux
Principiile VELUX de design ”Outside-in” (de la exterior în interior) încurajează oamenii să-și contureze spațiile cu lumină naturală și să aducă sunetele și mirosurile naturii înapoi în casă.

"Relația dintre natură, arhitectură și design interior a existat de sute de ani. Dar, multe dintre casele noastre au pierdut această legătură. Vrem să inspirăm oamenii să își proiecteze spațiul, astfel încât să simtă că natura le este aproape; acea lumină care schimbă spațiul de la zi la noapte. Și să lase în casă aerul proaspăt, sunetele păsărilor și foșnetul frunzelor pentru a trăi o experiență senzorială la schimbarea anotimpurilor, lucruri care au o influență pozitivă asupra bunăstării noastre", explică arhitectul de la Grupul VELUX, Lone Feifer, director responsabil pentru sustenabilitate și arhitectură.

 

Aflați mai multe despre cum principiile VELUX de design Outside-in și cum Kate Watson-Smyth, consultant și jurnalist de design interior, a integrat principiile de proiectare în casa ei: https://www.youtube.com/watch?v=0Yv8gcFaJL0

Principii de design Outside-in, de la exterior în interior

1. Design cu vedere spre exterior
Tindem să considerăm ferestrele ca ceva normal. Dar, cei mai mulți dintre noi au simțit cum pierdem noțiunea timpului și a spațiului atunci când privim către exterior. O priveliște exterioară ne oferă o imagine asupra lumii, dar și a locului nostru în lume. Devenim parte a naturii pe măsură ce vedem cum ziua se transformă în noapte și asistăm la schimbarea anotimpurilor. Privind în sus spre cer invocăm o legătură veche cu natura. Vă amintiți când stați întinși pe jos și priviți cum norii se mișcă în bătaia vântului? Sau contemplând stelele, noaptea?

2. Design cu lumina zilei
Nimic nu se compara cu lumina naturală. Chiar și cele mai bune forme de iluminat artificial rar se ridică până la puterea luminii naturale. Soarele este o sursă puternică și durabilă de lumină și energie. Lumina naturală vă face casa să fie mai deschisă și primitoare, iar spațiul dvs. să pară mai mare. Valorificarea luminii naturale zenitale este o modalitate extrem de eficientă de a aduce un flux natural de lumină direct în casă. Lumina naturală din abundență dimineața este esențială pentru a rămâne în echilibru cu ritmul circadian 24 de ore și este vitală pentru sănătatea și bunăstarea noastră.

Design cu lumina zilei3. Design cu aerisire naturală
Un spațiu plin cu aer proaspăt este un spațiu plin de sunete și mirosuri ale naturii. Foșnetul copacilor în vânt, răpăitul ploii pe terasă și cântecul păsărilor. Mirosul unui gazon proaspăt tăiat și mirosul florilor. Prospețimea dimineții devreme, căldura după-amiezii și răcoarea nopții. Deschiderea ferestrelor și a ușilor pentru fluxul natural de aer este o modalitate excelentă de a crea un climat interior sănătos. Aerul proaspăt este vital pentru sănătatea noastră, ajutându-ne să ne simțim mai bine și să gândim în mod clar.

Principiile VELUX de design Outside-in, de la exterior în interior, fac parte din noua sa campanie, "Lăsați natura înapoi în casă", care explorează riscurile pe care stilul de viață modern petrecut în interior îl poate avea asupra bunăstării noastre generale. Faptul că am devenit o populație din ce în ce mai urbanizată înseamnă că ne-am pierdut conexiunea cu natura. Îngrijorător, generația următoare are șanse să se confrunte cu o deconectare și mai mare de natură, dacă nu vom începe să facem niște schimbări imediate. Campania își propune să inspire o astfel de schimbare, arătând de ce trebuie să luăm măsuri pentru a inversa această tendință și de a lăsa exteriorul, în interior.

Pentru a afla mai multe informații despre campania VELUX “Lăsați natura înapoi în casă" vizitați: www.letnaturebackin.com

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:8000
Data publicarii: 28.05.2020
Valoarea estimata:446218
Data publicarii: 28.05.2020