Sika a achizitionat un producator britanic de adezivi si materiale pentru izolatii

Sika2

Sika, unul dintre principalii jucatori mondiali din domeniul materialelor chimice speciale prezent cu o pozitie de top si pe piata locala, a achizitionat compania Everbuild Building Products Ltd, cel mai mare producator independent de materiale pentru izolatii, adezivi si produse chimice pentru constructii din Marea Britanie. Everbuild are sediul in orasul Leeds, are 270 de angajati si vanzari anuale de peste 73 de milioane euro.

Fondata in 1994, Everbuild este o marca de prestigiu pe piata de constructii din Marea Britanie, precum si liderul canalelor profesioniste de distributie. Compania are o unitate de productie pentru intreaga gama de produse chimice pentru constructii, avand inclusiv laboratoare si un hub logistic. Everbuild va functiona ca subsidiara a Sika UK si va fi condusa de actuala echipa de management. Fondatorul companiei britanice, David Seymour, va ramane in cadrul Everbuild pentru a conduce afacerea si a asigura o tranzitie usoara.

Foto: Jan Jenisch CEO Sika si David Seymour Fondatorul Everbuild sarbatoresc achizitia

„Alaturi de Sika, avem posibilitatea de a ne dezvolta afacerea si de a beneficia de o gama larga de capacitati de cercetare si dezvoltare pentru a continua in inovarea produselor”, a declarat David Seymour.
Aceasta achizitie va consolida pozitia Sika pe piata materialelor chimice pentru constructii, precum si in retelele de magazine specializate sau in cele DIY.

„Suntem mandri sa uram bun venit echipei Everbuild in familia Sika. Achizitia ne ofera o pozitie puternica pe piata de distributie din Marea Britanie si un potential considerabil de influenta asupra vanzarilor Everbuild, prin intermediul gamei de produse Sika”, a declarat Jan Jenisch, CEO Sika.

Sika UK are sediul central in Welwyn Garden City, in nordul Londrei, insa detine unitati de productie in Preston - nord-vestul orasului Manchester, dar si in Norwich - estul Angliei.


 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Legislatie
News-in-english
Pompe
Sanitare