Aerteknika

Unul dintre cei mai mari producatori de usi automate din lume se lanseaza oficial in Romania

Valencia Airport
vizualizari

Grupul AGTA RECORD impune noi standarde pe piața românească

Cu o cifră de afaceri în anul 2016 de 351,9 milioane euro, grupul Record este unul dintre cei mai mari producatori de uși automate din lume. Compania cu sediul principal în Fehraltorf - Elvetia este listată la bursă și este prezentă în peste 50 de țări de pe trei continente: Europa, Asia si SUA. Agta Record are 42 de filiale și 200 de agenții în întreaga lume, iar pe lista colaboratorilor săi se numără și o companie românească, mai exact Aluterm Group. Printre cladirile din Romania care au beneficiat deja de expertiza Aluterm se numara: The Office – Cluj-Napoca, UBC –Cluj-Napoca, Palas Iasi, Auchan Drumul Taberei, Bucharest One - Bucuresti, Veranda Mall – Bucuresti, Leroy Merlin, EON Targu Mures, etc.

Printre condițiile pe care producătorul elevețian le-a solicitat companiei românești se numără capacitatea de a-și demonstra sustenabilitatea si bineînțeles capacitatea de a oferi servicii de mentenanță la nivelul standardelor impuse – principii pe care grupul
le aplica la nivel internațional. Sustenabilitatea nu se referă însă doar la relația cu clienții, ci și la cea cu angajații sau cu mediul înconjurător.

De exemplu, aproape 100% din produsele Agta Record sunt reciclabile. In Elveția, compania reciclează aproximativ 140 de tone de materiale anual, majoritatea ușilor având componente făcute din aluminiu, sticlă, fier, plastic și diverse părți electrice, materiale care sunt topite și reutilizate în procesul de producție. Respectul pentru mediul înconjurător este impus tuturor colaboratorilor. Aluterm are în portofoliu certificarea ISO 14001:2004 care se referă protecția mediului și prevenirea poluării la nivel general.

Toate ușile automate glisante și batante propuse pentru piața din România sunt produse integral în Elvetia, iar cele rotative în Elveția și in Germania in fabrica Blasi, pe care grupul Record a cumparat-o in anul..... Anumite soluții complexe sunt produse în celelalte fabrici din grup: Germania, Franța, Australia, SUA, China.

Gama de produse include uși automate glisante, rabatabile, batante, etanșe, uși pentru medii curate, uși rezistente la foc si fum, sisteme de uși one-way de securitate, uși rapide pentru aplicații industriale, uși pentru evacuare în caz de urgență. Record produce și uși telescopice, radiale, înclinate precum și modele rezistente la efractie.

Perifericele pentru automatizarile de uși sunt în totalitate dezvoltate și produse de Record în Elveția.

Agta Record este una dintre primele companii care a perfecționat noțiunea de uși automate. Fondată în anul 1953, Agta Record a produs la început uși rotative, iar cinci ani mai târziu apăreau pe piață primele uși Record automate. In prezent peste 500.000 de uși din întreaga lume utilizează automatizări Record și sunt comercializați aproximativ 75.000 de operatori pe an.

In ceea ce privește expertiza internațională, arhitecti ai unor cladiri faimoase din intreaga lume au ales usile Record. City Point Londra (zgarie-nori din central financiar al capitalei Marii Britanii), Muzeul Victoria&Albert (cel mai mare muzeu de arte decorative si design din lume), Birourile Parlamentului Marii Britanii, Primaria Londrei, Centrul Sony din Berlin, Sediul Ferrari din Germania, Deutsche Bank Berlin,
Hotel Bayerischer Hof Munchen, hotelul de 5 stele Grandhotel Schloss Bensberg, Bergisch-Gladbac, Hotel Mövenpick-Radisson Geneva, Holiday Inn Crowne Plaza Heidelberg, Muzeul de Artă din Wolfsburg, Muzeul de Istorie din Berlin, Camera de Comerț și Industrie din Freiburg sunt doar câteva dintre clădirile în care accesul se face prin ușile rotative Record. Acestora li se adaugă clădiri poate mai puțin faimoase, dar care au uși speciale în lume: uși în interiorul piscinelor (Schalber Austria), ușă culisantă înclinată (Pabellon Puente, Expo 2008 Zaragoza) sau variate uși ale căror dimensiuni sunt ieșite din tipare.

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romanian Energy Efficient Forum 2018

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare