Wienerberger Brick Award 2018: un arhitect roman, in juriu!

112 vizualizari
Wienerberger Brick Award 2018
Distribuie pe

- Cinci arhitecti de pe cinci continente, printre care si un roman, formeaza juriul Competitiei Wienerberger Brick Award 2018;
- Juriul va selecta proiectele castigatoare din lista scurta de 50 de propuneri;
- Castigatorii vor fi anuntati in luna mai 2018

Un numar de 50 de proiecte din cele aproape 600 inregistrate pentru competitia Wienerberger Brick Award 2018 au fost nominalizate de catre o comisie formata din arhitecti, jurnalisti de arhitectura si critici pentru a trece in etapa finala, in urma careia vor fi stabiliti castigatorii pe categorii si ai Marelui Premiu.

Prin intermediul Brick Award, Wienerberger pune in lumina concepte remarcabile de arhitectura care folosesc produse ceramice

Competitia Wienerberger Brick Award, initiata in anul 2004, are loc sub forma unui concurs bienal de arhitectura care prezinta concepte moderne si inovative de cladiri remarcabile, realizate din produse ceramice. In anul 2018, Wienerberger va oferi acest premiu international pentru a opta oara; perioada de inscriere s-a incheiat pe 20 aprilie 2017, si aproape 600 de proiecte din 44 de tari au fost inregistrate, printre care si 21 de proiecte din Romania, pe care le puteti vizualiza aici:
http://wienerberger.ro/tendinte/proiecte-din-romania-inscrise-in-competitia-brick-award-18.

Brick Award ofera un premiu in valoare de 7.000 Euro pentru castigatorul Marelui Premiu si de 5.000 Euro pentru fiecare din celelalte categorii.

In etapa urmatoare, evaluarea si selectia proiectelor castigatoare va fi realizata de un juriu independent, format din cinci arhitecti apreciati la nivel international.

Juriul Brick Award 2018 este format din:

• Vladimir Arsene, Westfourth Architecture, Romania
• Anne Kaestle, Duplex Architekten, Germania
• Jonathan Sergison, Sergison Bates architects, United Kingdom
• Marc Mimram, Marc Mimram Architecture, Franta
• Stephan Ferenczy, BEHF Corporate Architects, Austria

Ceremonia de acordare a Brick Award va avea loc la Viena, in mai 2018. Tot atunci va fi publicat catalogul Brick Award 18, care va include cele 50 de proiecte nominalizate pentru etapa finala.

Singurele aspecte care conteaza in decizia finala sunt expertiza si opiniile juriului, compania Wienerberger neavand un rol in evaluarea proiectelor. Juriul acorda o atentie deosebita calitatii arhitecturii, gradului de inovatie al proiectului, utilizarii produselor ceramice si felului in care sunt imbinate functionalitatea, sustenabilitatea si eficienta energetica.

Pentru mai multe informatii despre juriu, va rugam sa consultati: www.brickaward.com.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video