Cea mai bună perioadă pentru a cumpăra un aparat de aer condiționat

124 vizualizari
aer condtiționat
Distribuie pe

Cea mai bună perioadă pentru a cumpăra un aparat de aer condiționat este în afara sezonului, când cererea este la cel mai scăzut nivel. 
Când este asta mai exact? Depinde de ce fel de unități de aer condiționat dorești.

Reduceri la aparatele de aer condiționat în lunile de iarnă
Cererea de aparate de aer condiționat este la cel mai scăzut nivel în lunile mai reci, astfel încât comercianții se află adesea în exces de unități. Pentru a încuraja cumpărătorii să cumpere, magazinele de electrocasnice oferă în mod obișnuit reduceri pentru a atrage clienții să cumpere în afara sezonului. Achiziționați modelul de anul trecut și puteți economisi și mai mult.
Dacă preferi să cumperi online, te poți aștepta ca retailerii să ofere discounturi similare. Nimeni nu vrea să plătească pentru a depozita articole care nu se vând.

Cel mai bun moment pentru a instala un aparat de aer condiționat
Dacă vrei să instalezi un nou sistem central de aer condiționat, vei obține adesea o ofertă mai bună dacăfaci asta toamna sau primăvara. 
Instalatorii HVAC tind să fie cei mai ocupați în lunile de iarnă și de vară, când temperaturile exterioare sunt cele mai extreme. Evită aceste perioade aglomerate și vei avea mai multă putere de negociere. Cere un preț mai bun sau o ofertă și s-ar putea să îl obții. Când vine vorba de negocierea costului de instalare, este indicat să transmiți contractanților că accepți mai multe oferte din mai multe părți. Acest lucru îi va încuraja să ofere din start cel mai competitiv preț.

Unități de fereastră vs. unități de aer condiționat centrale
Un aspect cheie în ceea ce privește costurile unui nou sistem de răcire pentru casa ta ține de ce fel de unități vrei să cumperi. Unități individuale pentru fiecare cameră care are nevoie de aer condiționat sau să instelezi un sistem central de aer condiționat pentru întreaga locuință?
Unitățile individuale de fereastră sunt mai ieftine, chiar dacă trebuie să cumperi mai multe. Locatarii sunt fi atrași de costul mai mic al unităților de fereastră. Cu toate acestea, dacă ești proprietarul unei locuințe în care ai un cuptor cu aer forțat pirolitic/abur și conducte aferente, costul de instalare poate fi depășit în anii următori de economiile pe care le vei obține prin utilizarea unui termostat pentru a controla temperatura.

De ce dimensiune ai nevoie?
Un alt factor important care influențează costul aparatului de aer condiționat este cantitatea de energie pe care acesta o produce. Dacă cumperi o unitate de fereastră, vei dori să selectezi una care are o putere de ieșire corespunzătoare dimensiunii camerei care trebuie răcită. Puterea unui aparat de aer condiționat se măsoară în unități termice britanice sau BTU. Un număr mai mare indică o unitate mai puternică, dar înseamnă, de asemenea, că va fi mai costisitoare și la cumpărare și la operare. Mai jos sunt prezentate informații orientative care te vor ajuta să selectezi puterea corectă a aerului condiționat:

Cameră mică (100-300 de metri pătrați): 5.000 - 6.000 BTU
Cameră medie (250-550 de metri pătrați): 7.000 - 8.200 BTU
Cameră mare (350-950 de metri pătrați): 9.800 - 12.500 BTU

Modalități suplimentare de a economisi bani
Pe lângă achiziționarea celei mai bune unități la cel mai bun preț și selectarea dimensiunii corecte, există și alte modalități de a economisi bani și de a menține o temperatură rece și confortabilă în locuința ta.

În primul rând, în timpul lunilor călduroase, ține jaluzelele și perdelele trase în zilele însorite, astfel vei împiedica pătrunderea căldurii suplimentare. De asemenea, atunci când nu sunt folosite, ventilatoarele din baie și bucătărie ar trebui să fie oprite. În caz contrar, acestea vor scoate aerul rece din casă.

O altă modalitate ușoară de a economisi bani în alimentarea cu energie electrică a unităților tale este să setezi temperatura dorită doar puțin mai mare decât cea cu care ești obișnuit. Chiar și câteva grade pot economisi destul de mult la factura lunară de energie electrică.

Este important să te asiguri că filtrele aparatelor de aer condiționat sunt curățate sau înlocuite în mod regulat. Ventilatoarele de tavan pot fi o modalitate relativ ieftină de a profita la maximum de aerul rece emanat de aparatul tău de aer condiționat, deoarece fac o treabă excelentă în a circula aerul.

În cele din urmă, căută aparate de aer condiționat cu simbolul Energy Star. Acest program voluntar permite producătorilor să identifice unitățile care sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video