Curs CNRI „SPECIALIST in ILUMINAT”, 10 septembrie 2018

1840 vizualizari
curs specialist in iluminat
Distribuie pe

CNRI

Comitetul National Roman de Iluminat (CNRI) anunta data de 10 septembrie 2018 pentru urmatoarea sesiune a cursului de iluminat.

INFORMATII DESPRE CURS:

Cursul postuniversitar de "SPECIALIST în ILUMINAT" pentru nivelul de baza este organizat de Comitetul National Roman de Iluminat (CNRI) de doua ori pe an.
El se adreseaza celor care se initiaza in iluminat, dar care trece si dincolo de notiunile necesare unui incepator in domeniul iluminatului. Profilul celor care il urmeaza este in general al celor care deja lucreaza in domeniu de ceva timp si care si-au castigat cunostintele practicand profesia, dar fara sa urmeze un curs de specialitate si care simt nevoia sa cunoasca fundamentele domeniului.

Cursul se desfaşoara in doua părţi, plus un segment optional.

Prima parte (5 zile) cuprinde cursuri in care se predau notiuni de baza din iluminat, marimi fotometrice, relatia lumina-vedere, surse de lumina, aparate de iluminat, sisteme de iluminat interior, sisteme de iluminat exterior, iluminat de siguranta, legislatie, normative si standarde, introducere in calculul automat al sistemelor de iluminat, evaluarea eficientei energetice, abordare arhitecturala, design.

A doua parte (2 zile) debutează cu susţinerea unor simulari de teste si continuă cu aprofundarea aspectelor practice, intretinerea sistemelor de iluminat, reciclarea materialelor de iluminat, organizarea licitatilor pentru sisteme de iluminat, pregatirea Lucrarii de Finalizare a Studiilor.

Segmentul optional (3 zile) cuprinde cursuri practice de utilizare a programelor de calcul in iluminat (Dialux, Relux) si masurari luminotehnice.

Programul zilnic este de 8 ore. Impartirea cursurilor pe 5+2 zile se face pentru a nu perturba activitatea de baza a cursantilor, deoarece majoritatea lucreaza deja, dar si pentru a lasa timpul necesar aprofundarii si sedimentarii cunostintelor.

Orele se desfăşoara la sediul C.N.R.I. de la Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor din cadrul U.T.C.B. din Bucuresti, Bd. Pache Protopopescu nr. 66, la etajul 3, in cadrul Centrului de Aplicatii pentru Sisteme de Iluminat. Pentru inscrierea candidatilor este necesara completarea fisei de inscriere (din atasament) si trimiterea acesteia pe adresa de email cnri@cnri.ro, impreuna cu cate o copie dupa actul de identitate si dupa diploma de licenta a studiilor absolvite. Toate documentele se trimit scanate.

Taxa este de 1500 RON pentru fiecare candidat si acopera cele doua parti de baza, examenul si licenta. Taxa pentru segmental optional este de 500 RON pentru fiecare candidat. Inscrierea se poate face oricand pana cel tarziu zece zile lucratoare inaintea inceperii cursurilor. Deoarece numarul de cursanti intr-o serie este limitat din motive de buna desfasurare a cursurilor, este necesara inscrierea din timp, locurile ocupandu-se in ordinea inscrierilor.

Plata se poate efectua ulterior inscrierii prin transfer bancar in contul CNRI cu cel putin 5 zile lucratoare inaintea inceperii cursurilor, termen pana la care cursantii sunt rugati sa trimita datele de facturare.

La incheierea primelor doua parti (si/sau a segmentului optional), toti participantii primesc o diploma eliberata de Comitetul National Roman de Iluminat care atesta terminarea cursurilor. Cu aceasta diploma si cu Lucrarea de Finalizare a cursurilor, cursantul se poate prezenta fara nicio alta taxa la examenul de "specialist in iluminat". Examenele se desfasoara la cca. 30 de zile de la data inceperii cursurilor, luand in considerare si timpul necesar pentru pregatirea lucrarii scrise de catre fiecare candidat, lucrare care este sustinuta in fata comisiei de examinare formata din reprezentanti CNRI si ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari).

Cursul intra in categoria de formare/perfectionare profesionala post-universitara, avand nivelul 6 de calificare conform Cadrului National al Calificarilor (CNC), nivelul 6 de referinta conform Cadrului European al Calificarilor (EQF) si nivelul educational 6 corespondent ISCED-2011.

Titulatura "SPECIALIST în ILUMINAT" este omologata si inscrisa in Nomenclatorul C.O.R. (Clasificarea Ocupatiilor din România), cod 214237, la grupa de baza 2142, cu realizarea Standardului ocupational pentru "Specialist in Iluminat".

Diplomele poarta antetul Ministerului Muncii si Ministerului Educatiei. Prin apostilare, pot fi valabile si in statele Comunitatii Europene, ca orice alt act oficial emis de statul roman.

Absolventul unui curs se poate prezenta la orice sesiune de examinare (in principiu sunt doua pe an) organizata dupa data terminarii cursului, fara nicio plata suplimentara. Urmariti si anunturile de pe website-ul www.cnri.ro pentru program, detalii si alte informatii.

Intentia de participare sau inscrierea la curs se face prin trimiterea unui email din partea persoanei interesate la adresa cnri@cnri.ro. Ca raspuns la acest email, va vom transmite fisa de inscriere, care nu implica obligatii financiare, ci doar va asigura intaietatea. Locurile unei sesiuni fiind limitate, inscrierea se face in ordinea cronologica a solicitarilor.

Comitetul National Roman de Iluminat (CNRI)
Secretariat: 0722 889 856

Colegiul Director: 0729 962 206

cnri@cnri.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video