General Electric elimina treptat becurile fluorescente compacte

68 vizualizari
CFL bulbs
Distribuie pe

Cu doar câțiva ani în urmă, lumina fluorescentă compactă a fost alegerea preferată de clienții care doreau o înlocuire ieftină, eficientă din punct de vedere energetic pentru becul standard incandescent. Dar, deoarece calitatea luminii LED-urilor s-a îmbunătățit și costul lor a scăzut, producătorii și comercianții cu amănuntul au început să-și focalizeze eforturile în această direcție.

Acum, gigantul industrial General Electric spune rămas bun luminii fluorescente compacte (CFL). Compania a declarat in februarie anul trecut că până la sfârșitul anului 2016 va înceta să producă și să vândă becurile în Statele Unite.
„Acum este momentul potrivit pentru trecerea de la CFL la LED”, a spus John Strainic, director operațional iluminat convențional și de consum GL Lighting. „Există atât de multe opțiuni pe care un consumator le are pentru o singură priză în casa lui încât este copleșitor. Această tranziție va ajuta la simplificarea acestor alegeri.”

Becurile fluorescente compacte au fost prima alternativă de economisire a energiei la cele incandescente standard, care nu mai corespund standardelor guvernamentale pentru eficiența energetică în Statele Unite și în multe locuri din străinătate. Dar consumatorii s-au plâns de calitatea slabă a luminii la primele modele. Ele pot fi, de asemenea, lente în încălzire, greu de diminuat și conțin urme de mercur.

LED-urile au fost mai scumpe, cu becuri al căror preț depășea frecvent 30 de dolari, dar tehnologia a găsit fanii care au spus că oferă o calitate mai bună a luminii. Prețurile au scăzut constant, reducându-se anul trecut cu mult sub 5 dolari pentru un bec de bază, în parte din cauza reglementărilor guvernamentale care le-au făcut să se califice mai ușor pentru reduceri generoase.

Ca urmare, clienții migrează spre LED-uri. În 2014, LED-urile au constituit circa 5% din piața americană, a afirmat domnul Strainic. Potrivit Asociației Naționale a Producătorilor de Electrocasnice, LED-urile au atins 15% din livrările de becuri în al treilea trimestru al anului trecut, cu un salt de peste 237% față de același trimestru din 2014. Halogenul domină încărcăturile cu becuri standard, reprezentând aproape jumătate din total, urmat de CFL-uri la aproximativ 27%, o cotă care este în declin.

De asemenea, comercianții cu amănuntul renunță la CFL, fiind astfel mai dificil să se califice pentru evaluarea Energy Star, conform regulamentelor propuse pentru anul viitor, a afirmat domnul Strainic. Acestea includ giganți precum Sam`s Club și Walmart, care au mai puține variante CFL pe rafturi, a spus el. Ikea a renunțat la CFL-uri și a început, de anul trecut, să comercializeze numai LED-uri.
Deocamdată, mișcarea General Electric se aplică numai în Statele Unite, însă CFL-urile au avut o expunere largă, în special în Europa, Mexic și în alte părți ale Americii Latine.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video