Schneider Electric lanseaza statiile de incarcare Schneider Charge, pentru sectorul rezidential

39 vizualizari
1
Distribuie pe

Schneider Electric anunta lansarea noii sale game de statii de incarcare pentru vehicule electrice, Schneider Charge, dedicate sectorului rezidential. Aceste statii de incarcare sunt proiectate pentru a oferi un plus de eficienta energetica utilizatorilor, in tranzitia catre o mobilitate mai sustenabila.
Statiile Schneider Charge sunt disponibile in mai multe variante, cu cablu, monofazate si trifazate, de 7,4 sau 11kW sau cu priza T2S, care poate fi alimentata atat monofazat cat si trifazat si a carei putere poate fi reglata la 7,4 kW,11 kW sau 22 kW.
Noile statii de incarcare Schneider Charge sunt compatibile cu protocolul de comunicatie OCPP 1.6J. Acestea pot fi gestionate atat prin aplicatii dedicate pentru statiile de incarcare, cat si prin aplicatii ale furnizorilor de energie sau ale operatorilor de sisteme fotovoltaice, simplificand utilizarea.

Un exemplu de aplicatie testata cu statiile Schneider Charge este Monta. Aceasta este gratuita si ofera functionalitati avansate precum monitorizarea, programarea incarcarii, functiile start/stop, vizualizarea nivelului bateriei vehiculului si optimizarea costurilor.

Cu ajutorul dispozitivului ”anti tripping”, un echipament pentru managementul incarcarii, puterea furnizata catre statia de incarcare poate fi adaptata in functie de consumul in timp real din restul locuintei, asigurand astfel continuitatea alimentarii cu energie si evitand suprasolicitarea retelei electrice de acasa. 

„Mobilitatea electrica sustenabila reprezinta viitorul transportului si un pas esential catre un mediu mai curat. Statiile de incarcare Schneider Charge, dedicate sectorului rezidential, sunt concepute pentru a oferi solutii eficiente, economice si usor de utilizat. Cu ajutorul lor, punem la dispozitia utilizatorilor un mod simplu de a-si incarca vehiculele electrice, oferindu-le tehnologie avansata si accesibila pentru un stil de viata mai flexibil si mai verde”, spune Lucian Ene, director de vanzari Tablotieri si Contractori la Schneider Electric Romania.

Infrastructura in crestere a vehiculelor electrice le ofera utilizatorilor posibilitatea de a fi proactivi in ceea ce priveste abordarea incarcarii. Aplicatiile mobile pot localiza incarcatoarele publice din apropiere si pot oferi optiuni de incarcare convenabile si fiabile. Utilizarea unui sistem de management al energiei asigura ca cea mai mare parte a incarcarii are loc in afara orelor de varf. Iar analizand alte incarcaturi din instalatia electrica, consumatorii pot echilibra incarcarea pentru a evita cresterile cererii, mai ales in perioadele de varf.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video