21 martie - Ziua Internationala a Padurii, cu tema «Padurile si energia»

268 vizualizari
Ziua Internationala a Padurii
Distribuie pe


Tema editiei din 2017: Padurile si energia

La 21 martie la nivel international este marcata "Ziua Internationala a Padurilor", in acest an Parteneriatul de colaborare privind padurile stabilind ca tema "Padurile si Energia".
Aceasta sarbatoare globala a padurilor ofera o platforma de crestere a gradului de constientizare a importantei tuturor tipurilor de paduri si copaci, si celebrare a modurilor in care ei ne sustin si ne protejeaza. In acest an se va sublinia importanta energiei lemnului in privinta imbunatatirii vietii oamenilor, furnizarea energiei necesare dezvoltarii durabile si de atenuare a schimbarilor climatice.

Lemnul este o importanta sursa de energie regenerabila - Lemn ofera lumii mai multa energie decat energia solara, hidro-electrica sau eoliana, reprezentand aproximativ 45% din oferta actuala de energie din surse regenerabile la nivel mondial (27% din totalul de energie primara in Africa, 13% in America Latina si Caraibe si 5% in Asia si Oceania).

Energia lemnului alimenteaza dezvoltarea economica - Aproape 900 de milioane de oameni, mai ales in tarile in curs de dezvoltare, activeaza in sectorul energiei lemnului cu norma partiala sau intreaga. Modernizarea acestui sector energetic al lemnului poate contribui la revitalizarea economiilor rurale si sa stimulezeze dezvoltarea de intreprinderi - investitiile mai mari in productia de energie din lemn si combustibili avansati din lemn pot furniza venituri pentru a finanta o mai buna gestionare a padurilor, mai multe paduri in crestere si mai multe locuri de munca.

Lemnul si copacii contribuie la o viata urbana optima cu facturi mai mici la energie - Copacii plantati strategic in zonele urbane pot raci aerul cu 2 pana la 8 grade C.

Foto dreapta: THE CARING HAND, GLARUS, SWITZERLAND. - Sculpture

Energia lemnului atenueaza schimbarile climatice si favorizeaza dezvoltarea durabila - La nivel global, padurile detin un continut de energie de aproximativ 10 ori mai mare decat a consumului de energie primara anuala la nivel mondial. Ele au astfel un potential semnificativ ca resurse regenerabile pentru a satisface cererea de energie la nivel mondial. Padurile gestionate in mod durabil pot furniza energie regenerabila si dintr-o sursa de carbon neutru pentru un viitor mai verde.

Paduri pentru energie, acum si intr-un viitor cu o economie globala ecologica - Investitiile mai mari in inovarea tehnologica si in paduri gestionate in mod durabil este cheia pentru cresterea rolului padurilor ca sursa majora de energie din surse regenerabile. In acest fel, investim in viitorul nostru durabil, in indeplinirea mai multor obiective de dezvoltare durabila si in dezvoltarea unei economii ecologice. Zonele tot mai mari de asezaminte durabile, utilizarea sobelor pe lemne, curate si eficiente, pot oferi mai multor milioane de oameni din tarile in curs de dezvoltare accesul la energie ieftina, fiabila si regenerabila.
 

De Ziua Padurilor, va provocam la un TEST: Cat de multe stiti despre Paduri si energie?

http://www.fao.org/zhc/detail-events/en/c/681886/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 87.812 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video