Aerteknika

Cat de vechi sunt masinile electrice?

istoria masinilor electrice
vizualizari

În era noastră modernă, presupunem că automobilele electrice reprezintă noua tehnologie, nu? Însă a fost o perioadă în America, cu mult timp în urmă, când 30% din mașini erau electrice (astăzi doar aproximatix 1% din automobile sunt electrice). Mașinile electrice au fost create pentru prima dată la începutul anilor 1800.

În urmă cu un secol, peste o treime din mașini erau...electrice!

Mașinile electrice sunt tehnologii de ultimă generație în aceste zile, și se pare că oamenii de pretutindeni își schimbă preferințele în acest sens. Cu toate acestea, ar putea fi o surpriză să afli că acum 118 de ani, 38% din toate mașinile erau electrice. Prima mașină Porsche a fost una electrică. Cea mai rapidă masină din lume a fost electrică. Henry Ford și Thomas Edison au colaborat la o mașină electrică. Mașinile electrice au fost viitorul – acum un secol!porsche electric car

În 1900, 40% din mașini erau alimentate cu abur, 38% cu electricitate și doar 22% cu benzină. În 1912, circulau aproape 39.000 de mașini electrice. Mașinile electrice erau populare pentru că nu erau zgomotoase, aveau manevră ușoară de pornire și nu degajau fumuri mirositoare. O mașină electrică putea ajunge la aprox. 105 km/h (un record stabilit în 1898), iar unele puteau parcurge o distanță de 160 km pe o singură încărcare. Deoarece drumurile din afara orașelor erau dure sau inexistente, mașinile electrice erau perfecte pentru locuitorii din mediul urban.

La un moment dat, Henry Ford a fost hotărât să creeze o mașină electrică accesibilă.

"În termen de un an, sper, vom începe fabricarea unui automobil electric. Nu-mi place să vorbesc despre lucruri care sunt cu un an înainte, dar sunt dispus să vă spun ceva despre planurile mele. Adevărul este că dl Edison și cu mine lucrăm de câțiva ani la un automobil electric care va fi ieftin și practicabil", a spus el în 1914.

Este păcat că modelul Ford EV nu a ajuns în producție - imaginați-vă cât de mult ar fi putut schimba piața vehiculelor. Edison, care a lucrat cu Ford la EV, a crezut cu tărie că automobilul electric este mijlocul de transport al viitorului. Din păcate, modelul T produs în masă de către Ford a ucis în cele din urmă mașina electrică.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare