E3P: Lansarea Platformei Europene de Eficienta Energetica

57 vizualizari
Platforma Europeana pentru Eficienta Energetica (E3P)
Distribuie pe

European Energy Efficiency Platform - Un instrument deschis de colaborare pentru o comunitate puternica si conectata a eficientei energetice

Aceasta platforma beta Europeana pentru Eficienta Energetica este locul de intalnire al eficientei energetice, datelor si cunostintelor, ajutand factorii de decizie politica si expertii sa isi atinga mai rapid obiectivele de economie de energie.

Eficienta energetica se afla in centrul strategiei Europa 2030 pentru un sistem energetic mai competitiv, sigur si durabil. Lansarea Platformei Europene pentru Eficienta Energetica (E3P) pe 5 aprilie 2016 isi propune sa ajute factorii de decizie, organismele publice si consumatorii, cercetatorii si industria sa indeplineasca obiectivul UE de economie de energie de 27% pana in 2030. Prin urmare, Comisia Europeana, in colaborare cu Statele Membre trebuie sa propuna sectoare prioritare in care cresterile semnificative ale eficientei energetice pot fi valorificate. Obiectivul este acela de a se asigura ca eforturile de reglementare si financiare necesare sunt puse in aplicare pentru a aborda provocarile cu care se confrunta economiile noastre in ceea ce priveste locurile de munca, cresterea economica, echitatea si schimbarile democratice. 

Exista o nevoie recunoscuta de a aduna, organiza, analiza si distribui aceste date intr-un sistem central in toate domeniile de eficienta energetica conexe. Din acest motiv, Comisia Europeana a lansat Platforma Europeana pentru Eficienta Energetica (E3P).
Gazduita de catre Centrul Comun de Cercetare al UE, Joint Research Centre, platforma este organizata in jurul a sase teme - Produse, Orase, Cladiri, Transport, Industrie si Distributie (incalzire, racire si electricitate).

Platforma E3P ofera instrumente de colaborare on-line, care ajuta expertii sa impartaseasca informatii, sa identifice sectoarele prioritare pentru masurile de economisire a energiei si sa evite multiplicarea eforturilor, de generare a cunostintelor si de a oferi perspective pentru politici de eficienta energetica.
Platforma ofera trei instrumente de colaborare disponibile pentru comunitatea eficientei energetice: Data Hub - un centru de date administrat de comunitate si un instrument puternic de a elabora si de a vizualiza seturi de date; WikEE - pentru colaborarea expertilor, inclusiv schimbul de cunostinte, date si expertiza; si o Comunitate care permite expertilor sa se organizeze in grupuri unde pot fi discutate teme specifice.

Sursa: European Commission – Joint Research Centre

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video