GreenTech, cel mai mare reciclator de deșeuri PET din Europa fuzionează cu GreenFiber International

38 vizualizari
fuziune GreenFiber International S.A. și GreenTech S.A
Distribuie pe

Proiect de fuziune prin absorbție între societățile GreenFiber International S.A. și GreenTech S.A

La 20 de ani de la înființare, GreenTech, cel mai mare reciclator de deșeuri PET din Europa fuzionează cu GreenFiber International, producătorul european de fibre sintetice din PET reciclat

  • Fuziunea a urmărit consolidarea operațiunilor și centralizarea managementului, pentru eficientizarea resurselor, reducerea costurilor administrative și optimizarea activităților.
  • Urmare a fuziunii, entitatea GreenFiber și-a schimbat denumirea în GreenTech, păstrând astfel întreaga moștenire de brand a liderului european în reciclarea PET-urilor

1 decembrie 2022 este data la care fuziunea prin absorbție între GreenFiber International (în calitate de societate absorbantă) și GreenTech S.A. (în calitate de societate absorbită) a început să producă efecte juridice, formalizând integrarea operațiunilor a două companii de top din industria reciclării, ambele parte din GreenGroup.

Operațiunea a implicat transferul universal al întregului patrimoniu al GreenTech SA (care și-a încetat existența prin dizolvare, fără a intra în lichidare) către GreenFiber International. Totodată, în urma fuziunii, GreenFiber International și-a schimbat denumirea în GreenTech SA, cât și obiectul principal de activitate, în recuperarea materialelor reciclabile sortate - cod CAEN 3832.  Activitatea desfășurată anterior fuziunii ca obiect principal de activitate (fabricarea fibrelor sintetice şi artificiale - cod CAEN 2060)  a fost inclusă în obiectul secundar de activitate.

Înființată în anul 2002, entitatea absorbită (GreenTech) își câștigase poziția de lider european în reciclarea deșeurilor PET, fiind și un important producător de fulgi PET, granule R-PET și bandă PET. Încă de la crearea GreenFiber, în 2004, ca producător de fibre sintetice din deșeuri PET, cele două companii au lucrat integrat, GreenTech fiind furnizorul de materie primă pentru producția fibrei sintetice reciclate. De altfel, ambele companii fac parte din grupul de reciclare GreenGroup și au funcționat cu o echipă comună de management.

Alina Genes, CEO GreenTech a declarat:

Fuziunea a reprezentat un pas natural către aducerea împreună a două echipe care, încă de la început, au colaborat strâns pentru a oferi o soluție eficientă de economie circulară a plasticului. Astfel, noua companie - GreenTech - se poziționează acum pe piața europeană ca jucător integrat pe lanțul de valorificare al deșeurilor PET, având o viziune organizațională unitară, ofertă consolidată de produse reciclate și sinergie completă între lanțul de aprovizionare și operațiunile de producție. În felul acesta, compania răspunde mai bine nevoilor partenerilor și clienților industriali pentru eficiență, cât și pentru sustenabilitate.

GreenTech SA este un nume cunoscut pe piața europeană de reciclare, având o istorie de 20 de ani și reușind să devină cel mai mare reciclator pentru deșeuri PET, cu o capacitate instalată de 150.000 de tone PET/an, echivalentul a 2 miliarde de ambalaje PET. GreenFiber se va păstra ca brand comercial de produs, integrat în portofoliul unitar de produse realizate din PET de către GreenTech SA.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video