InfoCons a lansat Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” - „Punctul Global de Carbon”

13 vizualizari
Programul Unic de Certificare "Global Carbon Point" - "Punctul Global de Carbon"
Distribuie pe

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Reducere a Emisiilor de CO2 sărbătorită pe 28 ianuarie, InfoCons a lansat Programul Unic de Certificare "Global Carbon Point" - "Punctul Global de Carbon".

În contextul unei dezvoltări continue atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional a problematicii privind amprenta de carbon, precum şi în contextul unei agravări a efectelor globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apăraţi, informaţi şi educaţi privind amprenta de carbon atât a produselor şi serviciilor, cât şi a tot ceea ce ne înconjoară (clădiri , birouri , locuinţe, autostrăzi, străzi etc). În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor, serviciilor şi a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaţionale, fiind calculată folosind factori de emisie cât mai precişi.

Iniţiativa InfoCons vine în spiritul Pactului Verde European (European Green Deal) şi în întâmpinarea principiilor şi strategiei Uniunii Europene privind atât Protecţia Mediului, cât şi economia circulară şi ecodesign. Această iniţiativă este în conformitate cu seria de propuneri ale Comisiei Europeane prin care se adaptează politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor şi fiscalităţii, pentru a reduce cu cel puţin 55 % până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră faţă de nivelurile din 1990 şi pentru ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050.

Ce este amprenta de carbon?

Amprenta de carbon este reprezentată de cantitatea totală a emisiilor de gaze cu efect de seră produse de-a lungul lanţului valoric. Amprenta de carbon nu se calculează doar la nivel de entitate, ci poate fi calculată şi la nivel de produs. Anume, am putea şti exact cât a poluat fiecare produs finit în parte, de la extracţia materiei prime, până la reciclarea acestuia, inclusiv.

Pentru a beneficia de certificarea privind amprenta de carbon prin Programul Unic "Global Carbon Point" - " Punctul Global de Carbon" pot fi consultate mai multe informaţii pe https://infocons.ro/programe/

Care este amprenta de carbon pentru diverse alimente?

1. Pentru bucăţile de pui tip Crispy Strips, conform reţetei, a cantităţilor şi a factorilor de emisie specifici fiecărui ingredient, producerea unui singur Crispy este echivalent cu 0,43 kg CO2e, faţă de cele 0,68 kg CO2e ale unui Crispy fără carne de pui, făcut dintr-un amestec de năut, legume şi soia.
2. O felie de pizza cu Pepperoni emite 0,51 kg CO2e pe când o felie de pizza Margherita, 0,49 kg CO2e.
3. Pentru a produce o singură sarma, avem o amprentă de carbon de 3,9 kg , de 8 ori mai mare decât cea a unei samale vegetale , în care carnea este înlocuită cu 1 kg de ciuperci.
4. Pentru salata Boeuf, amprenta de carbon urcă de la 0,43 kg CO2e (a variantei vegane) la 4,8 kg CO2e pentru varianta cu carne.

"Protecţia Consumatorilor de Mediu este noul concept european, dar şi internaţional din perspectiva <>. Doar împreună, cu o9atitudine putem să decidem din lucrurile mici până la cele mai complexe, să avem mai multă grijă de viaţa şi de casa noastră, cumpărând produse cu un impact mai mic pentru mediu şi un impact mai mare pentru sănătatea noastră. Tot ce este bun pentru natură, pentru planetă este bun şi sănătos şi pentru noi. Protecţia Consumatorilor de Mediu ne ajută pe fiecare dintre noi să ne ajutăm mai mult, cumpărând produse cu o amprentă de carbon mai mică, cumpărând produse mai puţin procesate, cumpărând produse mai aproape de ceea ce cu adevărat ne dorim pentru copiii noştri, pentru părinţii noştri, pentru bunicii noştri şi pentru noi. Proiectul "Global Carbon Point" - "Punctul de Carbon" se desfăşoară la nivel global şi începând de astăzi şi în România aduce în atenţia consumatorilor, a instituţiilor publice, a agenţilor economice posibilitatea de a alege fiecare ce, cât şi cum îşi doreşte! De la un frigider cu o amprentă de carbon mai mică, ceea ce înseamnă un consum de energie mai scăzut, adică o economisire din bugetul familiei fiecăruia dintre noi, până la un pachet de unt cu o amprentă de carbon mai mică, o pereche de pantaloni sau o fustă cu o amprentă de carbon mai mică ! Toate acestea, nu fac decât să aducă pentru fiecare dintre noi o economisire din bugetul familiei şi o creştere a sănătăţii fiecăruia dintre noi, în contextul unei Planete mai curate şi a unei vieţi mai sănătoase. Certificarea "Global Carbon Point" - "Punctul de Carbon" aduce decizia la îndemâna fiecăruia dintre noi şi face ca produsele şi serviciile care se regăsesc în piaţă să poată fi comparate simplu, eficient, iar deciziile să poată fi luate în cunoştinţă de cauză" - Preşedinte InfoCons - Sorin Mierlea

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video