JETRUN EnergoEco: Studii de caz in co-generare si solutii HVAC

134 vizualizari
Jetrun
Distribuie pe

Eficienta Energetica "Made in Germany"

Eficienta energetica si utilizarea surselor de energie regenerabila sunt doua directii de actiune in care firmele Germane au o vasta experienta.

Compania Wolf Heiztechnik Mainburg prin partenerul sau din Romania, Jetrun EnergoEco, va pune la dispozitie o gama completa de solutii tehnologice de inalta eficienta, solutii menite sa aduca utilizatorului final importante economii energetice si financiare, in paralel cu atingerea dezideratului de reducere a emisiilor de CO2.

Deja un nume cu traditie in productia de echipamente de ventilatie si echipamente de incalzire (centrale termice, pompe de caldura, tehnologie termosolara), Wolf Heiztechnic a finalizat de curand integrarea companiilor Kuntschar & Schlüter GmbH si Dreyer & Bosse GmbH, producatori cu traditie in domeniul solutiilor de co-generare si al instalatiilor de productie si tratare a biogazului.

Gama de echipamente de co-generare Wolf se intinde acum de la 7 kW pana la 2 MW putere electrica, cu utilizarea gazului natural sau a biogazului din fermentarea namolului de epurare sau a deseurilor menajere. Grupurile de co-generare produse de Wolf sunt echipate cu motoare termice MAN si MWM, sunt prevazute cu schimbatoare de caldura pentru recuperarea energiei din gazele arse si pot functiona atat in regim independent de reteaua electrica nationala cat si in paralel cu reteaua.

Studii de caz

1. Reabilitarea statiilor de epurare

Co-generarea este solutia ideala pentru cresterea eficientei energetice, proproducerii energiei pe baza de resurse regenerabile si utilizarea rationala si eficienta a resurselor energetice primare in Romania.

Jetrun EnergoEco a furnizat in decursul acestui an mai multe grupuri de co-generare cu puteri intre 120 si 200 kW electric pentru statii de tratare a apei din Romania.

Centralele electrice de cogenerare Wolf Heiztechnik GmbH pot functiona cu gaz natural sau biogaz rezultate din epurarea apei uzate sau a deseurilor menajere. Grupurile de cogenerare ating randamente de peste 90%, mult superioare surselor conventionale de producere a energiei electrice si isi gasesc aplicatia in procese industriale unde electricitatea si energia termica sunt solicitate concomitent sau in instalatiile producatoare de biogaz din epurarea apei. Grupurile de cogenerare Wolf sunt livrate in module compacte, cu carcasa izolata termic si acustic, cu schimbatoare de caldura incorporate. Optional se pot livra containerizate pentru instalare in exterior. Automatizarea poate fi facuta pana in punctul in care grupul de cogenerare functioneaza fara supraveghere umana.

Pentru a asigura servicii ireprosabile de mentenanta si interventii tehnice, firma Jetrun a finalizat in acest an instruirea unei echipe de service chiar acasa la producatorul german.

2. ecoBiblioteca - Proiectul care ne schimba

In vara anului 2010, Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi si Biblionet au organizat impreuna un concurs ce propune imbunatatirea accesului la tehnologia informatiei si renovarea sustenabila a unei biblioteci existente, tipica pentru o comunitate romana de mici dimensiuni.

Proiectul se intituleaza ecoBiblioteca, iar cladirea aleasa pentru interventia „verde“ este biblioteca publica locala din Cacica, judetul Suceava. Acesta a fost inregistrat la „International Living Future Institute“ cu scopul de a atinge standardele „Living Building“. Living Building Challenge este o filozofie, un instrument de promovare si un program de certificare a cladirilor sustenabile ce se adreseaza proiectelor de arhitectura, dezvoltare urbana si peisagistica, indiferent de scara lor de interventie. Metodologia include 7 categorii de performanta (Sit, Apa, Energie, Sanatate, Materiale, Echitate si Frumusete), numite petale. La categoria „Energie“, 100% din nevoile energetice ale proiectului trebuie acoperite de energia generata anual pe sit din surse regenerabile.

                                                                                                 

Partea de energie regenerabila va fi asigurata prin intermediul unor panouri fotovoltaice si printr-o pompa de caldura geotermala marca Wolf Heiztechnik furnizata de Jetrun EnergoEco. Pompele de caldura geotermale Wolf BWS de ultima generatie ating un COP de pana la 4,7 fiind optimizate pentru utilizarea in conditii climaterice dificile. Cu optiunea free cooling acestea produc apa racita in timpul verii pentru instalatia de climatizare. Gama de puteri este cuprinsa in intervalul 4,8 si 19,9 kW. Ventilatia cladirii este asigurata de unitatea compacta cu recuperare de caldura Wolf CWL 400.

Recuperatorul de caldura Wolf CWL-400 a primit in martie anul trecut certificatul „Passiv Haus“ din partea Institutului Passivhaus (PHI), Germania.

Jetrun EnergoEco

Str. Tudor Arghezi 21,

Sector 2, Bucuresti, 020943

Tel.: 021 311 87 24, Mobil: 0729 600 790

E-mail: office@jetrun.ro www.jetrun.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video