Ministerul britanic al Comertului prezinta la Bucuresti expertiza remarcabila in domeniul tehnologiilor ecologice

54 vizualizari
tehnologii ecologice
Distribuie pe


16 companii britanice specializate in tehnologii ecologice (deseuri ca sursa de energie, biomasa, tehnologii curate pentru carbuni, tehnologii pentru eficienta energetica, stocarea energiei) s-au reunit pe 6 octombrie, alaturi de delegati din Europa Centrala si de Est, in cadrul unui program de dezbateri pe teme de afaceri organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. 
Evenimentul a fost deschis de Ambasadorul britanic Paul Brummell, urmat de Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, precum si liderul Misiunii Comerciale Britanice, Alan Bailey, Hon MSc, Presedinte, Low Carbon South West CIC.

Desi in tarile din Europa Centrala si de Est sunt prezente deja o serie de companii britanice active in sectorul energiei si mediului, expertiza britanica este in continuare slab reprezentata in domeniul emisiilor reduse de carbon si, avand in vedere marile oportunitati care exista in regiune in acest domeniu, sectorul emisiilor reduse de carbon se numara acum printre prioritatile Marii Britanii.

Autoritatile din Romania intentioneaza sa investeasca 200 de milioane euro intr-o unitate care sa transforme deseurile din Bucuresti in energie, acesta urmand a fi construita pana in 2016, cu fonduri europene. Proiectul urmeaza sa ofere solutii pentru problema deseurilor in capitala (rata de reciclare este sub 5%) si pentru retelele de incalzire urbana (centrale termice invechite care functioneaza pe baza de carbuni si un sistem de incalzire depasit). 

In plus, in conformitate cu Strategia nationala pentru eficienta energetica, in urmatorii 6 ani, Romania va investi 5 miliarde de euro -€ dintre care 3,9 miliarde de euro pentru implementarea unei economii cu emisii reduse de carbon (eficienta energetica, obiectiv de 24% pentru energii regenerabile) si 1,1 miliarde euro pentru proiecte care vizeaza eficienta energetica (cladiri, sisteme de iluminat, orase inteligente). 

Tarile din Europa Centrala si de Est isi modernizeaza unitatile energetice si isi diversifica mixul existent, avand in vedere cresterea semnificativa a cererii lor de energie (30% crestere la nivelul cererii pana in 2030, fata de media OCDE de numai 4%, BP Energy Outlook). Aceasta evolutie are la baza angajamentele privind combaterea schimbarilor climatice, in contextul nevoii regiunii de a-si reduce dependenta energetica de Rusia. 

Alan Bailey, Lider Misiune Comerciala si Presedinte Low Carbon South West CIC a declarat: Fondurile structurale si de coeziune UE ar putea fi factorul catalizator pentru tranzitia catre o economie cu emisii reduse de carbon in Europa Centrala si de Est (ECE), dat fiind ca aceasta este o etapa obligatorie care va trebui parcursa de Romania, alaturi de restul tarilor din regiune. 

Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, a declarat: Am onoarea de a fi gazda primului eveniment din Europa Centrala si de Est dedicat in intregime oportunitatilor de afaceri pentru industriile verzi. Vrem sa folosim acest eveniment pentru a prezenta regiunii expertiza si capacitatea inovatoare a Marii Britanii, ca unul dintre principalii exportatori de bunuri si servicii ecologice si un lider in sectorul emisiilor reduse de carbon. 

Alan Bailey:
• In prezent, face parte din consiliul de administratie al mai multor companii noi din domeniul tehnologiilor de mediu, precum si al unor companii consacrate din domeniul bunurilor si serviciilor produse cu emisii scazute de carbon. In acelasi timp, este mentor comercial pentru o serie de companii cu potential mare de crestere, precum si Presedintele Low Carbon South West.
• In 2011, Alan a primit titlul de Master Onorific din partea Universitatii West of England pentru sprijinul acordat economiei cu emisii reduse de carbon din sud-vestul Marii Britanii. Alan a reprezentat orasul Bristol in Finala programului "Capitala Verde a Europei€" din 2009 si a fost ambasador al ofertei orasului Bristol pentru Banca de Investitii Verzi. In prezent, face parte din mai multe grupuri pentru West of England LEP si este forta motrice care a dus la succesul Environmental Trade Show (ETS UK). 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 33.000 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 900 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video