Photon Energy depășește 100 MWp în portofoliul IPP cu trei noi centrale fotovoltaice românești

33 vizualizari
photon energy
Distribuie pe
  • Compania a finalizat și conectat la rețea o altă centrală fotovoltaică (PV) în apropiere de Calafat, România, cu o capacitate combinată de 6,0 MWp.
  • La nivel global, Compania deține și operează în prezent 92 de centrale electrice cu o capacitate combinată de 103,6 MWp.
  • Se preconizează că producția anuală totală a celor trei centrale electrice va fi de aproximativ 9,6 GWh, ceea ce corespunde unui venit estimat de 1,4 milioane EUR pe baza prețurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – filiala din România a Grupului dedicată serviciilor de tehnologie, achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și conectat la rețea trei centrale fotovoltaice în apropiere de Calafat, în județul Dolj, România. Capacitatea de producție combinată a noilor instalații este de 6,0 MWp.

Modulele solare de înaltă eficiență, cu două fațete montate pe dispozitive de urmărire solară cu un singur ax, vor livra anual aproximativ 9,6 GWh de energie regenerabilă către rețeaua deținută de Distribuție Energie Oltenia. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental și fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie.

calafat

Compania se așteaptă ca centralele să genereze venituri de 1,4 milioane EUR pe baza prețurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

„Suntem încântați să punem în funcțiune alte trei centrale electrice în România, una dintre piețele noastre principale din Europa Centrală și de Est, sprijinind creșterea fluxului nostru recurent de venituri din generarea de energie electrică curată”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

„Centralele de la Calafat marchează un alt pas important în eforturile noastre de a pune în funcțiune primul lot de opt centrale cu o capacitate totală de 31,5 MWp în România, pentru care am închis recent finanțarea proiectului. În același timp, suntem încântați că am crescut portofoliul IPP peste hotarul de 100 MWp.”

Situate în apropiere de Calafat, în județul Dolj din România, centralele electrice se întind pe 10,2 hectare de teren viran și sunt echipate cu aproximativ 10.800 de panouri solare. Centralele din Calafat sunt deținute și operate de o companie înființată în scop special, deținută în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP (Independent Power Production) al companiei include acum 92 de centrale solare, cu o capacitate combinată de 103,6 MWp. În prezent, o capacitate totală de peste 87 MWp este vândută ca energie electrică curată direct pe piața de energie.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 930 MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv peste 235 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 19,5 MWp urmează să fie pusă în funcțiune în lunile următoare. Se preconizează că celelalte proiecte românești din cadrul proiectului de dezvoltare al companiei vor fi construite și puse în funcțiune în 2023 și 2024, ceea ce va face din piața românească un contribuitor marcant la obiectivul Companiei de a extinde capacitatea globală de generare a energiei electrice a portofoliului său IPP.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video