Photon Energy a finalizat alte două centrale fotovoltaice de 9,5 MWp în România

34 vizualizari
centrale fotovoltaice photon energy
Distribuie pe

Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – filiala românească a grupului, dedicată serviciilor tehnologice, de achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și conectat la rețea alte două centrale solare fotovoltaice (PV) pe piața sa din România. Centralele au o capacitate de producție combinată de 9,5 MWp.

Modulele solare bifaciale de înaltă eficiență montate pe aparate de urmărire cu o singură axă vor furniza anual o cantitate combinată de 13,9 GWh de energie regenerabilă către rețeaua gestionată de Distribuție Energie Electrică România. Energia electrică generată de centrală va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun acord de sprijin sau de cumpărare a energiei cu un furnizor de energie. Compania se așteaptă ca centralele să genereze venituri combinate de 2 milioane de euro pe baza prețurilor curente la termen pentru sarcina de bază a energiei electrice în România în următoarele 12 luni.

„Suntem încântați că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaționale cu o capacitate suplimentară de 9,5 MWp”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

„În urma energizării primelor patru centrale din România, punerea în funcțiune a centralelor de la Aiud și Teiuș reprezintă un alt reper important pentru Photon Energy pe piața energiei regenerabile din România, unde intenționăm să punem în funcțiune o capacitate suplimentară de aproximativ 10 MWp, extinzând portofoliul IPP (producător independent de energie) la peste 120 MWp în săptămânile următoare.”

Situate în apropiere de Aiud și Teiuș, în județul Alba, centralele electrice se întind pe 6,6 și respectiv 10 hectare de teren verde și sunt echipate cu aproximativ 8.700 de panouri solare fiecare. Centralele sunt deținute și operate de companii înființate în scop special, deținute în întregime de Photon Energy Group.

centrala fotovoltaica alba

Foto: Centrală fotovoltaică cu o capacitate de 4,73 MWp lângă Aiud, în județul Alba

Portofoliul IPP al companiei include acum 94 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 113,1 MWp. În prezent, o capacitate totală de aproape 100 MWp vinde energie electrică curată, fără subvenții, direct pe piața energiei.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară largă, cu o capacitate combinată de peste 950 MWp în Australia și piețele sale cheie din Europa Centrală și de Est, inclusiv peste 240 MWp în România, dintre care o capacitate de 10,3 MWp urmează să fie pusă în funcțiune în săptămânile următoare. Celelalte proiecte românești din conducta de dezvoltare a proiectului se preconizează a fi construite și puse în funcțiune în 2023 și 2024, ceea ce face ca piața românească să contribuie semnificativ la obiectivul companiei de a extinde capacitatea globală de generare a energiei electrice a portofoliului său IPP.

Foto1: Centrală fotovoltaică cu o capacitate de 4,73 MWp lângă Teiuș, în județul Alba

Foto2: Centrală fotovoltaică cu o capacitate de 4,73 MWp lângă Aiud, în județul Alba

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video