Prima scoala de toamna dedicata in exclusivitate cladirilor verzi, la final

101 vizualizari
The City of Green Buildings
Distribuie pe

Prima scoala de toamna dedicata in exclusivitate cladirilor verzi, ”Cluj-Napoca – The City of Green Buildings”, care s-a desfasurat in perioada 8 -14 septembrie 2014, creata special pentru studentii si masteranzii din domenii precum arhitectura, constructii, instalatii, inginerie si alte domenii conexe a luat sfarsit. Organizatorii considera ca "inima Transilvaniei" a fost mediul potrivit pentru a desfasura acest eveniment, declarandu-se foarte multumiti de prima editie.


„Proiectul a fost initiat de catre studentii Facultatii de Instalatii din cadrul Universitatii Tehnice, din dorinta de a arata importanta cladirilor si influenta lor asupra unui numar imens de factori precum mediul inconjurator, consumul de energie si dezvoltarea urbana. Dar mai mult decat atat, cladirile sunt locul in care omul modern isi petrece peste 90% din timpul zilnic. Consideram ca prin educarea viitorilor arhitecti si ingineri in domeniul cladirilor verzi, care si-au dovedit deja impactul pozitiv asupra vietilor noastre, putem contribui activ la constructia unui viitor mai bun si mai sigur. Cluj-Napoca-The City of Green Buildings a fost prezentat prima data la ESAD Matosinhos, in Portugalia, deoarece ne-am dorit sa realizam un eveniment international. Ne-am bucurat foarte tare sa vedem ca acest proiect a avut un impact deosebit asupra studentilor, deoarece locurile au fost limitate, iar “batalia” a fost stransa” – afirma organizatorii proiectului. 


In cadrul scolii de toamna au fost selectati 22 de studenti din centre universitare precum Bucuresti, Brasov Cluj-Napoca si Izmir-Turcia, care si-au dovedit maiestria si abilitatile in proiectele pe care le-au avut de realizat. Aceste proiecte, au fost coordonate de Dr. Ing. Dorin Beu - presedinte RoGBC Transilvania, Elena Rastei- director Certificare & Training RoGBC, Dana Andres – inginer doctorand in cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Nastase Gabriel- prep. dr. ing. in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, oameni care au o experienta deosebita in domeniul cladirilor verzi. De asemenea, studentii i-au avut alaturi pe Florin Domnita, Carmen Marza, Ligia Mihaela Moga, Gabriela-Emilia Popita si Cristina Modoi.


„Temele pe care participantii le-au abordat nu au fost usoare, insa rezultatele au fost peste masura asteptarilor” - afirma juriul, format din dr. ing. Dorin Beu - presedinte RoGBC Transilvania, Serban Tiganas- presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, dr. ing. Cristiana Croitoru, BREEAM International Assessor - Sustainable Building Solutions, Adam Ambrus- director Amera Tower, Marius Oltean-director tehnic Amera Tower, Erika Hristea-CEO Secpral Pro Instalatii, Nastase Gabriel-prep.dr.ing Universitatea Transilvania din Brasov, Cristina Modoi-conf.dr.ing. Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului. 

In cadrul acestei competitii toti concurentii au fost declarati castigatori fiind premiati cu accesul la platforma de cursuri „Green Building Professional Platform” al RoGBC, in valoare de 2.500 euro/cursant. De asemenea, proiectele vor fi propuse catre Conducerea Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca pentru a identifica posibilitatea de implementare a acestora. 

De asemenea, o parte a evenimentului a fost dedicata mediului economic, iar in data de 12 septembrie a avut loc, in cadrul evenimentului, Conferinta ”Cluj-Napoca – The City of Green Buildings”, care s-a desfasurat la Hotelul GOLDEN TULIP ANA DOME, Cluj-Napoca, unde entitatile implicate in realizarea cladirilor verzi au avut reprezentanti de seama. Participantii au fost studenti, profesori ai Universitatilor din Cluj-Napoca, dar si reprezentanti ai mediului economic, care au transformat conferinta intr-o dezbatere de la care nu ai mai fi vrut sa pleci. Discutiile si temele abordate au facut ca aceasta conferinta sa dureze timp de opt ore jumate, in loc de sase ore . Evenimentul s-a incheiat cu o cina VIP, oferita de Maestro Business Center.

Evenimentul a fost sustinut de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Facultatea de Instalatii, ASFIC (Asociatia Studentilor Facultatii de Instalatii din Cluj-Napoca), RoGBC (Romanian Green Building Council), Federatia SHARE , E.ON Romania, Secpral Pro Instalatii, SBS (Sustainable Building Solutions), Amera Tower, NAI Romania, Testo Romania, Studium Green, Instal Data Proiect, NGL (Next Generation Lighting ), Maestro Business Center si de partenerii media: cluj.com, Radio Impuls, Instal News, revista Tehnica Instalatiilor, Campus Cluj, Campus Bucuresti, Gazeta de Cluj, Digi24 si TVR Cluj. 

Mai multe detalii legate de eveniment, puteti gasi pe pagina web a acestuia: http://thecityofgreenbuildings.asfic.ro/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 12.420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 165.000 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video