Prima Scoala de Vara in domeniul managementului deseurilor, din Europa de Sud-Est

61 vizualizari
managementul deseurilor
Distribuie pe


ISWA - Asociatia Internationala a Deseurilor Solide in parteneriat cu ARS - Asociatia Romana de Salubritate si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, a organizat in perioada 18-29 august, prima Scoala de Vara in domeniul managementului deseurilor, din Europa de Sud-Est.

La “SUMMER SCHOOL – ISWA 2014” au participat 30 de experti care timp de doua saptamani au dezbatut teme majore si de actualitate din domeniul managementului durabil al deseurilor printre care: colectare si transport, statii de transfer, statii de sortare, tratarea deseurilor biodegradabile, valorificarea materiala si energetica a deseurilor si depozitarea reziduurilor. 

Participantii la aceasta editie au fost din Germania, Austria, Finlanda, Serbia, Macedonia, Ungaria, Ucraina, Oman, India, Estonia si bineinteles din Romania. 

Intregul eveniment a avut loc la Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului, din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca care a pus la dispozitia cursantilor atat lectori cat si logistica necesara desfasurarii evenimentului, in cele mai bune conditii.

Aceasta editie a scolii de vara a fost posibila si datorita sprijinului acordat de cateva firme specializate in managementul integrat al deseurilor din Romania: 

Euriteh – cu o experienta de 9 ani in domeniu, ofera solutii si echipamente care contribuie la indeplinirea obiectivelor de tratare si reciclare impuse de UE. 

Eco Rom Ambalaje – organizație de preluare a obligațiilor de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, de la agentii economici, care are o existenta de peste 10 ani pe piata romaneasca. 

Team Net - cu o experiența de 13 ani, este unul dintre cei mai importanti integratori IT&C din Romania, singura companie romaneasca inclusa in categoria „Big 5” a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe.

Klarwin – actioneaza de peste 10 ani in domeniul tratarii levigatului si valorificarii gazului de depozit 

Eco Bihor – actioneaza in domeniul managementului integrat al deseurilor avand in administrare Centrul Judetean de la Oradea (statie de sortare deseuri reciclabile, statie compost, statia de concasare beton, sistem captare si valorificare a gazului de depozit, depozit ecologic).

De asemenea, trebuie sa mentionam ca toti cursantii au beneficiat si de o excursie tehnica la Eco Bihor – Oradea si de o vizita turistica la salina de la Turda.

Lucrarile scolii de vara s-au terminat prin inmanarea diplomelor de participare in prezenta Sefului Retelei ISWA Europa Sud-Est, Orientul Mijlociu si zona Mediteraneeana– domnul Alexei Atudorei si a Prorectorului Universitatii Tehnice domnul Catalin Popa.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video