Primul parc fotovoltaic din judetul Mures

237 vizualizari
parc solar fomco
Distribuie pe

Firma Fomco Solar Systems SRL din Cristesti a inaugurat in luna octombrie 2012 in satul Chirileu din comuna Sanpaul, primul parc fotovoltaic din judetul Mures, care va produce in jur de 4 megawati pe ora. Valoarea investitiei se ridica la 4,5 milioane de euro.
Parcul se intinde pe o suprafata de 8 hectare, o parte din acest teren fiind concesionat de Primaria Sanpaul, are 15.456 de panouri fotovoltaice cu putere de 235 W fiecare, opt invertoare cu o putere de 400 kW fiecare, doua sheltere cu o putere totala de 1,6 MW si doua transformatoare ridicatoare de tensiune. 

Primarul comunei Sanpaul, Ioan Simon, a declarat presei ca acest parc fotovoltaic este extrem de benefic pentru comuna, atat din punctul de vedere al investitiei si al locurilor de munca, cat pentru dezvoltarea ulterioara a localitatii.

Ioan Simon a aratat ca intrucat pe raza comunei Sanpaul functioneaza numeroase societati comerciale, unele din Parcul Industrial Mures, deficitul de putere instalata din zona este de 20 MW, ceea ce impiedica mediul de afaceri sa dezvolte aici alte afaceri. 

Potrivit acestuia, societatile comerciale de pe raza comunei Sanpaul ofera peste 1.950 de locuri de munca, iar prin prezenta parcului fotovoltaic aici va fi construita o noua firma, care va crea in jur de 400 de noi locuri de munca. 

Ioan Simon a spus ca in luna noiembrie firma americana Eurogas System va deschide la Sanpaul o linie de productie de compresoare de 50-60 de tone pentru industria gazelor, iar energia electrica produsa chiar in comuna, la Chirileu, va compensa deficitul de putere instalata din zona. 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video