Program complementar cuprinzator la Intersolar Europe 2014

56 vizualizari
intersolar 2014
Distribuie pe

De la consumul de energie si sistemele de stocare a energiei la tehnologiile sistemelor

In perioada 4-6 iunie 2014 industria solara internationala va straluci din nou in lumina reflectoarelor la Messe München. La Intersolar Europe, cea mai mare expozitie dedicata industriei solare, vizitatori din toata lumea se asteapta la un program complementar care sa cuprinda ultimele tendinte si produse ale domeniului solar. Speakeri de renume vor sustine paneluri de discutii la ceremonia de deschidere a expozitiei, punand in evidenta cele mai recente dezvoltari in cadrul tranzitiei energiei. In cadrul evenimentului Innovation Exchange, se vor prezenta noi tehnologii si produse ale companiilor prezente, in timp ce atribuirea premiului Intersolar Award onoreaza cele mai inovatoare dezvoltari din cadrul industriei. Workshop-ul tematic va oferi informatii cu privire la solutiile de consum iar Forumul din cadrul expozitiei va dezbate tema incalzirii din surse regenerabile. Expertii care vor lua parte la Conferinta Intersolar Europe vor aborda temele generale ale expozitiei, consolidand informatiile la nivel international.

Instalatiile fotovoltaice (PV) au acoperit 5% din consumul de electricitate al Germaniei in 2013, ceea ce face Germania una dintre liderii mondiali in domeniul fotovoltaicii. Industria doreste cresterea cotei energiei solare in cadrul mixului energetic cu 20% pana in 2030. Un numar de aprox. 1.000 expozanti la Intersolar Europe 2014 vor expune in perioada 4-6 iunie la Messe München tehnologii, produse si servicii pentru ca acest scop sa devina realitate. Mai mult, programul complementar cuprinzator va pune in lumina ultimele tendinte tehnologice, evolutia pietei, precum si conditiile politice din interiorul si din afara Germaniei.

Industria solara dezbate tranzitia energiei in Germania
Pe durata evenimentului inaugural al Intersolar Europe, in 4 iunie, va avea loc o discutie axata pe progresele tranzitiei energiei in Germania, concentrata pe noua guvernare din Germania si diferitele sugestii si decizii privind modificarea amendamentului EEG. Sunt asteptati sa participe invitati de seama sin domeniul politicii, cercetarii si industriei. Ca si anul trecut, participantii se pot astepta la discutii controversate cu privire la politica energetica si conditiile din cadrul industriei.

Companiile inovatoare vor fi puse in lumina in cadrul Innovation Exchange
Ceremonia de decernare a premiilor Intersolar Award este un alt eveniment de interes care va avea loc in prima zi a expozitiei. Premiul se adreseaza companiilor de talie internationala care si-au demonstrat puterea inovatoare prin intermediul serviciilor si produselor remarcabile. In cadrul acestei ceremonii de decernare a premiilor, toate companiile nominalizate vor sustine scurte prezentari cu privire la tehnologiile si produsele lor inovatoare.
In urmatoarele zile ale expozitiei vor avea loc numeroase alte prezentari de 15 minute din partea expozantilor, de noi produse si servicii, in cadrul Innovation Exchange. Se vor evidentia subiectele retelelor inteligente, participarea cetatenilor la schemele si proiectele colective in tranzitia energiei locale.

Solutii de consum pentru industrie si comert
Expozitia din acest an se concentreaza, de asemenea, pe tema cresterii constante a pretului la energie, care fac multe companii sa ia in considerare din ce in ce mai mult in viitor alternative la combustibilii fosili. De multe ori este rentabil pentru companii investitia intr-o instalatie fotovoltaica, deoarece, spre deosebire de gospodariile individuale, companiile consuma cea mai mare parte a energiei generate pe durata zilei. Companiile pot apela la optiuni de finantare pentru a reduce costurile de instalare, sub forma programelor de stimulare cu imprumuturi si subventii sau optiuni de leasing. Aceste subiecte si altele sunt dezbatute in cadrul workshop-ului PV on Industrial and Commercial Roofs, care va avea loc la Intersolar Europe in data de 4 iunie. Workshopul este gazduit de catre partenerii colaboratori ai expozitiei, German Solar Industry Association (BSW-Solar) si Association of German Chambers of Commerce and Industry (DIHK). Se vor discuta aspecte financiare si conditii juridice privind instalatiile de consum, folosind proiecte reale pentru a arata vizitatorilor ce sa caute in faza de instalare.

Un nou subiect, incalzirea din surse regenerabile
Anul acesta, Intersolar Europe si-a extins subiectul alimentarii cu energie termica solara pentru a include si alte sisteme de incalzire din surse regenerabile, cum ar fi sistemele de incalzire pe peleti, sisteme de cogenerare, pompe de caldura. Cu o gama mai larga de subiecte tehnice, Intersolar Europe are scopul de a reprezenta mai bine evolutia pietei si de a evidentia tendintele viitoare, expunand astfel solutii complete de incalzire care iau mai mult in considerare protectia climei si caracterul finit al resurselor. Forumul pe tema incalzirii din surse regenerabile vizeaza prezentari de diferite sisteme de incalzire ecologice si eficiente energetic, rezervoare de stocare a caldurii si noile etichete europene de eficienta energetica.

Numeroase evenimente sustinute de organizatori si expozanti
In cadrul Pavilionului Intersolar Global, organizatorii expozitiei ofera informatii referitoare la dezvoltarea industriei solare internationale si modul in care expozantii se pot prezenta la diversele expozitii Intersolar de pe pietele cheie. Vizitatorii vor avea de asemenea ocazia sa discute cu aprox. 1.000 expozanti, pe durata numeroaselor evenimente cu privire la tehnologii, servicii si produse. Toate informatiile vor fi disponibile vizitatorilor la inceputul evenimentului, prin intermediul aplicatiei Intersolar Europe. Vizitatorii se pot pre-inregistra pentru aplicatie la www.intersolar-app.de.

Conferinta Intersolar Europe, locul de intalnire al expertilor
Conferinta Intersolar Europe are loc in paralel cu Intersolar Europe, in perioada 2-4 iunie 2014, in cadrul ICM – Internationales Congress Center München. Conferinta reia si consolideaza temele expozitiei, oferind o platforma unui numar de aprox. 300 speakeri si 2.000 participanti pentru a discuta ultimele tendinte, aplicatii de ultima ora si viitorul pietelor internationale. Pe langa evolutia pietei mondiale, tema fotovoltaicii de anul acesta se axeaza in special pe noile modele de afaceri pentru comercializarea energiei solare, precum si pe optiunile de finantare pentru centrale electrice de dimensiuni mici si mari. Tematica conferintei a sistemelor de stocare a energiei cuprinde sapte sesiuni care detaliaza starea curenta si dezvoltarea in continuare a pietei sistemelor de stocare, a tehnologiilor si aplicatiilor. Unele sesiuni din domeniul incalzirii din surse regenerabile si a tehnologiilor termice solare se axeaza pe noile tehnologii si posibilitatea utilizarii diverselor combinatii de sisteme de incalzire din surse regenerabile.

www.intersolar.de 


Intersolar Europe`s comprehensive accompanying program
From on-site consumption and energy storage systems to systems technology

From June 4-6, 2014, the international solar industry will once again shine its spotlight on Messe München. At Intersolar Europe, the world`s largest exhibition for the solar industry, visitors from all over the world can expect a comprehensive accompanying program covering the solar industry`s latest trends and products. Renowned speakers hold the panel discussion at the exhibition`s opening ceremony, shedding light on the latest developments in the energy transition. The Innovation Exchange sees companies present new technologies and products while the Intersolar AWARD honors the industry`s most innovative developments. A workshop provides information about on-site consumption solutions and a forum covers renewable heating. Experts at the Intersolar Europe Conference tackle the exhibition topics, consolidating the information at an international level.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video