Proiectul neZEH - Hoteluri cu consum de energie aproape zero

87 vizualizari
nzeh
Distribuie pe

Hoteluri aproape Zero Energie (neZEH) este un proiect european care are ca scop accelerarea ratei de renovare a hotelurilor existente, pentru ca acestea sa devina Cladiri aproape Zero Energie. ABMEE este Lider Regional si implementeaza proiectul in Romania. 

Initiativa europeana Hoteluri aproape Zero Energie (neZEH) vizeaza accelerarea ratei de renovare a hotelurilor existente in Cladiri aproape Zero Energie (nZEB) prin: 
• furnizarea de consultanta pentru hotelierii implicati 
• demonstrarea profitabilitatii, fezabilitatii si durabilitatii investitiilor cu un consum aproape Zero de Energie 
• organizarea de training-uri si activitati de formare de competenta in cladiri 
• promovarea fruntasilor pe plan national, regional si European, pentru a spori vizibilitatea lor pe piata 

Initiativa neZEH va rula timp de 3 ani (2013-2016) si este co-finantat de catre Programul European Intelligent Energy (IEE) al Comisiei Europene.

neZEH este o initiativa europeana care incurajeaza si propune solutii concrete pentru proprietarii de hoteluri din UE care au drept scop atingerea unui nivel de consum de energie aproape zero.

Ce este o cladire cu consum de energie aproape zero?
O cladire cu consum de energie aproape zero (nZEB – nearly Zero-Energy Building) este o cladire cu performanta energetica foarte ridicata. Necesarul foarte redus sau aproape zero de energie trebuie sa fie acoperit intr-o masura cat mai mare din surse regenerabile de energie, inclusiv din instalatii de producere a energie regenerabile la locatie sau in apropiere.

14 hoteluri din Europa vor beneficia de asistenta tehnica pentru a deveni neZEH, cu o reducere de pana la 70% din costurile lor de operare, folosind cele mai bune solutii: masuri de eficienta energetica, introducerea de surse regenerabile de energie si stimularea schimbarii de comportament a personalului si clientilor.

Rezultatele propuse prin proiectul neZEH:
• 10-14 proiecte pilot in 7 tari (Croatia, Grecia, Franta, Italia, Romania, Spania, Suedia) pentru a demonstra fezabilitatea si sustenabilitatea proiectelor neZEH si pentru a antrena si alte organizatii sa actioneze pentru a ajunge la consum aproape zero energie
• O retea europeana neZEH, care sa faciliteze schimburile dintre profesionistii din domeniul cladirilor (oferta) si hotelierii mici si mijlocii (cerere)
• Un instrument electronic (e-tool), pentru hotelierii care doresc sa evalueze consumul de energie si sa identifice solutiile potrivite pentru imbunatatirea eficientei energetice a hotelurilor
• Materiale de informare care vin in sprijinul implementarii proiectelor nZEB
• Instrumente de promovare si ghiduri de marketing personalizate pentru hotelurile pilot, pentru a comunica eficient cu potentialii clienti
• Peste 15.000 de hotelieri informati; metodologia si rezultatele sunt disponibile pentru orice hotel.

Mai multe informatii pe site-ul proiectului neZEH – www.nezeh.eu.


NEARLY ZERO ENERGY HOTELS
The European Union forces for radical reduction of greenhouse gas (GHG) emissions, 80-95%, by 2050 in comparison to 1990 levels. The existing building stock is responsible for 40% of total energy consumption and 36% of GHG emissions,therefore demonstrates the higher potential for energy savings. To reach the 2050 targets, large scale renovations towards Zero Energy are in the forefront of the EU policies.

The European initiative Nearly Zero Energy Hotels (neZEH) aims at accelerating the rate of refurbishment of existing hotels into Nearly Zero Energy Buildings (nZEB) by:
• providing technical advice to committed hoteliers
• demonstrating the profitability, feasibility and sustainability of investments towards nearly Zero Energy 
• undertaking training and capacity building activities
• promoting front runners at national, regional and EU level, to increase their market visibility

neZEH is a response to the European Directive on the energy performance of buildings (2010/31/EU, EPBD recast), contributing directly to the EU 2020 targets and supporting EU Member States to their national plans for increasing the number of nZEBs.

The neZEH initiative will run for three years (2013-2016) and is co-funded by the Intelligent Energy Europe Programme (IEE) of the European Commission. 

Learn more on the neZEH initiative
14 Hotels in Europe will benefit of technical assistance to become neZEH.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 822.576 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.334 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 24.500 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video