S-a inaugurat prima cladire la standard plus-energetic din Austria Inferioara

52 vizualizari
wksimonsfeld
Distribuie pe

In aceasta vara s-a dat in functiune una dintre (inca) putinele cladiri construite conform standardului energy-plus din Austria

La inceputul anilor `90 lua fiinta in localitatea Simonsfeld din Austria Inferioara o intreprindere, pe atunci inovatoare, al carei obiect de activitate viza productia de energie eoliana. Intre timp, compania a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de energie eoliana din Austria. Numara, in prezent, 50 de angajati si activeaza cu succes si in spatiul UE. Numele ei este Windkraft Simonsfeld AG.

Sediul central al firmei se afla in Erstbrunn, comuna care incorporeaza localitatea Simonsfeld. S-a impus de la sine ca sediul acestei companii sa fie unul demn de imitat in privinta durabilitatii energetice, asa ca, in vara acestui an, s-a inaugurat noua centrala de energie eoliana a Windkraft Simonsfeld AG, care este, totodata, si cladirea de birouri a firmei. Prima de acest gen din Austria Inferioara, ea produce mai multa energie decat consuma. Suprafata cladirii cuprinde circa 1500 de metri patrati. Sursele de energie pentru aceasta constructie nu se rezuma doar la cea eoliana, proiectul este conceput astfel incat sa utilizeze si resursele alternative solare sau freatice.

Arhitectul Georg W. Reinberg, coordonatorul ambitiosului proiect imobiliaro-energetic ne comunica cifre proiectate ale consumului care ajung la 35.480 kW/an, in timp ce cele ale productiei de energie vor atinge 47.300 kW/an. Productia neta de energie o putem calcula si singuri.

Sursa: via ecoplus International Austria GmbH

Mai multe informatii: http://www.wksimonsfeld.at/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video