Saptamana Europeana a Dezvoltarii Sustenabile 30 mai - 5 iunie 2015

40 vizualizari
Saptamana Europeana a Dezvoltarii Sustenabile
Distribuie pe


In perioada 30 mai - 5 iunie 2015 va avea loc prima Saptamana Europeana a Dezvoltarii Sustenabile. Scopul acestui demers este de a promova un spectru divers de activitati, proiecte si evenimente din partea tuturor actorilor interesati care doresc sa promoveze dezvoltarea durabila in toate aspectele sale diferite, dar interconectate: economice, sociale si de mediu.

Va invitam sa va inregistrati la adresa http://www.esdw.eu pentru a participa cu activitati, proiecte, evenimente pe care sa le desfasurati in perioada 30 mai - 5 iunie 2015 sub un numitor comun- dezvoltarea durabila.

Tot la link-ul mentionat, puteti vedea toate activitatile, proiectele, evenimentele din toate statele europene pe o harta interactiva a Europei. In plus, de la adresa mentionata puteti sa descarcati materiale promotionale pentru promovarea unor evenimente.
Pentru incurajarea incluziunii si a diversitatii, inregistrarea organizatorilor este deschisa agentiilor guvernamentale, centrelor de cercetare, universitatilor, muzeelor, fundatiilor, organizatiilor comunitare, asociatiilor, mediului de afaceri si ONG-urilor, initiativelor cetatenesti etc. Criteriul central pentru eligibilitatea proiectelor in cadrul actiunilor prilejuite de Saptamana Europeana a Dezvoltarii Durabile este ca proiectul/initiativa sa atinga cel putin una dintre cele trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile si sa nu fie exclusiv orientata spre profit. Astfel de initiative pot include, dar nu sunt limitate la, conferinte, expozitii, vizionari de film, initiative de afaceri durabile, proiecte educationale etc.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor/initiativelor este 29 mai 2015.

Astfel de initiative exista deja la nivel national in Franta (http://www.developpement-durable.gouv.fr/-La-Semaine-europeenne-du-), Germania (http://www.aktionstage-nachhaltigkeit.de) si Austria (http://www.nachhaltigesoesterreich.at). Ministrii de mediu ai acestor state sunt si initiatorii demersului, coordonarea acestui proces fiind asigurata de catre Biroul Retelei Europene pentru Dezvoltare Durabila (ESDN, website www.esdw.eu) de la Universitatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor din Viena.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa va adresati doamnei Ioana Meza, manager public, Serviciul Dezvoltare Durabila si Politici Publice din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (telefon 0214089556, email ioana.meza@mmediu.ro).

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 822.576 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.334 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 24.500 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video