Saptamana Europeana a Energiei Durabile 2013

68 vizualizari
Saptamana Europeana a Energiei Durabile
Distribuie pe

Saptamana Europeana a Energiei Durabile (EUSEW) este o initiativa a Comisiei Europene care a avut loc pentru prima data in 2006, cuprinzand sute de organizatii si persoane fizice implicate anual. Desfasurata la nivel european si aflata anul acesta la a 8-a editie, activitatile intreprinse cu aceasta ocazie se axeaza pe energie si resurse naturale.

Prin eforturi la toate nivelele, organizatorii Saptamanii Europene a Energiei Durabile EUSEW, impreuna cu evenimentele si activitatile care au loc, conecteaza direct cetatenii si partile interesate la nivel local, regional si national. Rezultatele combinate ale eforturilor EUSEW ajuta Europa sa-si atinga obiectivele energetice.

Energia durabila este in centrul Strategiei Europa 2020 pentru o dezvoltare inteligenta si durabila. Pentru a sublinia importanta eficientei energetice si a surselor regenerabile de energie, Comisia Europeana (DG Energy si EACI - Agentia Executiva pentru Competitivitate si Inovare) organizeaza cea de-a 8-a editie a Saptamanii Europene a Energiei Durabile, la Bruxelles.

Tema de anul acesta este “Finantarea si Energia Durabila”. In centrul discutiilor se va afla rolul pe care sectorul privat il poate juca, drept sursa importanta de finantare si modul in care fondurile publice disponibile la nivel national si european pot fi utilizate in cele mai eficiente moduri. Agenda va include prezentari a celor mai bune practici de finantare si o dezbatere asupra imbunatatirii cadrului de reglementare. Inca o data, Saptamana Europeana a Energiei Durabile EUSEW 2013 va fi o ocazie excelenta de sensibilizare, de angajare in discutii, prezentari si promovari a celor mai noi si inovatoare tehnologii pentru energie durabila.

In intervalul 25-27 iunie va avea loc o conferinta politica la nivel inalt, cu peste 40 sesiuni diferite care va avea loc in cladirea Charlemagne a Comisiei Europene, in cadrul Comitetului Regiunilor. Pe 24 iunie, Comisarul UE pentru energie, va deschide oficial Saptamana Europeana a Energiei Durabile EUSEW 2013 in cadrul ceremoniei de decernare a prestigioaselor premii Sustainable Energy Europe and ManagEnergy. Comisarul Günther Oettinger, impreuna cu membrul Parlamentului European Maria Da Graça Carvalho vor acorda 6 premii: cinci pentru castigatorii premiilor Sustainable Energy Europe Awards (categoriile: Communicating, Consuming, Learning, Living and Travelling) si unul pentru castigatorul premiului ManagEnergy, pentru recunoasterea celor mai bune practici a actiunilor legate de energie la nivel local si regional. Conferinta, care va reuni un numar de 5.000 participanti, reprezentanti ai industriei, oameni de stiinta, persoane cu putere de decizie, va oferi o oportunitate excelenta pentru crearea de noi legaturi. Aceste intalniri vor fi insotite de o expozitie si o varietate de evenimente auxuliare. Mai multe despre aceasta conferinta gasiti aici: http://eusew.eu/energy-days/high-level-policy-conference

In paralel si pe toata durata saptamanii 24-28 iunie, vor avea loc sute de evenimente si activitati legate de energia durabila, in peste 40 tari din Europa si nu numai, si nu doar in capitale, ci si in orase sau localitati mai mici. Acestea vor include expozitii interesante, workshopuri, aratand modul in care intreprinderile mici si consumatorii casnici pot contribui la efortul colectiv in privinta eficientei energetice.

Simultan, nu numai la Bruxelles, ci in toata Europa, scolile, asociatiile, companiile, autoritatile publice si multe altele, vor organiza propriile Zile ale Energiei. Astfel de evenimente - Zile ale Energiei, organizate in tarile europene pot fi vizualizate aici: http://eusew.eu/energy-days/europe 

Anul trecut au avut loc peste 1.000 evenimente in 43 tari in cadrul Saptamanii Europene a Energiei Durabile EUSEW 2013, scopul acesteia fiind formarea unei imagini mai ample din eforturi individuale multiple, pentru a motiva schimbarea printr-o serie de programe si evenimente variate.

Zile ale Energiei organizate in Romania, in cadrul EUSEW 2013
In Romania, conform site-ului oficial www.eusew.eu, vor fi organizate doar 4 astfel de evenimente-Zile ale Energiei, pe tema energiei regenerabile si eficientei energetice, toate avand loc pe data de 27 iunie:

1. Masa rotunda Beyond the Romanian BUILD UP Skills Roadmap: Opportunities and Perspective, Bucuresti, INCD URBAN-INCERC. Evenimentul va avea loc la sediul MDRAP din Str. Apolodor nr. 17, Latura Nord, sector 5, Bucuresti, Sala Albastra, incepand cu ora 9.30 si are ca scop identificarea de oportunitati si perspective pentru implementarea Foii de Parcurs pentru calificarea fortei de munca in constructii. 

2. Workshop pe tema Eco Arhitecturii Durabile, organizat de catre AMVIC S.R.L. in Ilfov

3. Tot pe tema Eco Arhitecturii Durabile va avea loc evenimentul organizat de Universitatea Spiru Haret-Facultatea de Arhitectura din Bucuresti, care va avea drept scop definirea si identificarea elementelor necesare pentru imbunatatirea durabilitatii, dezvoltarea potentialelor oraselor si regiunilor, pregatirea masurilor legislative. Evenimentul va cuprinde 2 workshopuri: “Green Spot” si “Innovate now for the Future”.

4. Workshop-ul Transnational Biogas, la Sfantu Gheorghe organizat de Foundation for the Sustainable Environment of South Great Plain region. Workshop-ul este organizat in parteneriat cu ASIMCOV, Asociatia Intreprinderilor Mici si Mijlocii din judetul Covasna, in cadrul proiectului “Sustainable and Innovative European Biogas Environment” (SEBE). Vor fi prezentate rezultatele proiectului SEBE, subiectele incluzand tehnologia de dezvoltare a biogazului, actiuni de tehnologie-pilot, proiecte demonstrative. 

Comparativ, in Germania vor fi organizate 17 Zile ale Energiei, in Franta 12, Bulgaria 11, Polonia 8, cele mai multe inregistrandu-se in Italia 49 si nu mai putin de 130 in Spania!

http://eusew.eu/ 


EU Sustainable Energy Week 2013
The EU Sustainable Energy Week (EUSEW), an initiative of the European Commission, first took place in 2006. Today, it is coordinated by the Executive Agency for Competitiveness and Innovation, in close cooperation with the European Commission`s Directorate-General for Energy.
EU Sustainable Energy Week showcases activities dedicated to energy efficiency and renewable energy solutions. It is designed to spread best practices, inspire new ideas and build alliances to help meet the EU`s energy and climate goals.
The aim is to form a bigger picture out of multiple individual efforts to motivate change through a varied programme of events.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video