Saptamana Verde 2016: Investitii pentru un viitor mai verde

119 vizualizari
Green Week
Distribuie pe


Luni, 30 Mai 2016 - Vineri, 3 iunie 2016
Cea mai mare conferinta anuala privind politica europeana in materie de mediu, care are loc in perioada 30 mai-3 iunie 2016.
Tema principala a conferintei din acest an este "Investitii pentru un viitor mai verde" si va fi axata pe multiple fatete ale investitiilor ecologice pentru a stimula locurile de munca, imbunatatirea calitatii vietii, promovarea utilizarii resurselor si eficienta materialelor.

Programul Green Week 2016 este structurat astfel:
• Luni 30 Mai 2016: Investitii pentru orase mai verzi
• Marti 31 Mai 2016: Investitii in resursele peisajului rural
• Miercuri 1 Iunie 2016: Investitii care fac lucrurile posibile
• Joi 2 Iunie 2016: Investitii in oceanele planetare
• Vineri 3 Iunie 2016: Investitii pentru generatiile viitoare

Investitiile inseamna mai mult decat banii. Investitiile inseamna crearea de noi locuri de munca si reducerea ratei somajului. Investitiile inseamna asigurarea unui aer mai curat pentru copii nostri, inseamna utilizarea mai eficienta a materiilor prime si a resurselor, inseamna reducerea deseurilor, precum si multe altele.
Aceste multe fatete ale investitiilor verzi vor fi dezbatute pe tot parcursul saptamanii. Evenimente si activitati vor avea loc in toata Europa, centrate in jurul unei conferinte la nivel inalt, la Bruxelles, miercuri, 1 iunie, la care vor participa numeroase organizatii si parteneri care iau parte la acest eveniment. Pentru a arata modul in care investitiile de astazi poate crea un "viitor mai verde" sa devina o realitate, fiecare zi a saptamanii se va concentra pe diferite aspecte ale temei.

Luni, se va arata modul in care investitiile in orase mai verzi pot imbunatati calitatea vietii urbane. Marti se vor explora modalitatile de asigurare a viitorului nostru prin investitii in mediul rural, care ofera atat de multe resurse de care are nevoie societatea noastra. Miercuri se axeaza pe gasirea finantarii pentru nevoile noastre, iar Joi se va discuta despre investitiile in oceane. Vinerea largeste domeniul de aplicare la o perspectiva mai globala, si anume investitii in dezvoltarea durabila pentru generatiile viitoare. Evenimentele Partenere au loc pe tot parcursul lunii Mai si Iunie.

Pentru mai multe informatii, vizitati siteul EC Green Week 2016www.greenweek2016.eu


Astfel de Evenimente Partenere vor avea loc si in Romania, in cadrul Saptamanii Verzi 2016:

Cunoasterea ariilor protejate din judetul Galati!
Tipul evenimentului: Expozitie, Galati
Scopul acestei activitati este promovarea valorilor in scopul protejarii padurii Breana Roscani, parte a reselei ecologice Natura 2000 in randul elevilor de liceu.

Salcia energetica – Planta care lucreaza pentru oameni si natura
Tipul evenimentului: Seminar/Conferinta, Sfantu Gheorghe
Website: http://www.greenenergycluster.ro/, biomass4energy@gmail.com
Evenimentul se va evidentia principalele aspecte ale plantatiilor cu rotatie scurta. Una dintre aceste culturi agricole este salcia energetica, care este recoltata la intervale scurte de timp. Tema conferintei se va concentra pe toate elementele lantului valoric al salciei energetice si va prezenta noi tehnologii inovatoare si rezultatele cercetarii. Participantii vor fi informati cu privire la aceste tehnologii de plantare, recoltare si depozitarea aschiilor de lemn produse din salcia energetica.
In a doua parte a conferintei de un grup de experti va vorbi despre sistemul de incalzire cu biomasa recomandat pentru cladirile publice. In cele din urma, conferinta va lua in calcul aspectele de mediu ale salciei energetice, anume reciclarea apelor uzate si a namolului in aceasta plantatie. Una dintre tehnologiile inovatoare care vor fi prezentate se refera la utilizarea plantei recoltate in industria farmaceutica.
Conferinta se va desfasura la Best Western Restaurant Park, Sfantu Gheorghe, de la ora 9 a.m., fiind asteptati in jur de 50 participanti.

Expozitia de desen "Din viata lupului"
Tipul evenimentului: Expozitie, Sfantu Gheorghe
Website: http://www.wolflife.eu/resurse/lansarea-concursului-de-desen-din-viata-lupului/
Expozitia este parte a concursului inter-scolar de desen “Din viata lupului”, in cadrul proiectului “Wolflife” (LIFE13NAT/RO/000 205 - "Punerea in aplicare a celor mai bune practici pentru conservarea in situ a speciei Canis lupus in Carpati"). Expozitia prezinta desene realizate de elevi (clasele V-VIII) din scolile situate in zona de raspandire a speciei vizate, ocazie cu care cele mai bune desene vor fi premiate.

Impreuna pentru o apa mai buna!
Tipul evenimentului: Zilele Portilor Deschise/Tururi ghidate, Sibiu
Website: http://www.apacansb.ro


Statia de Tratare a Apei Potabile din Sibiu a fost modernizata in cadrul a doua proiecte cu finantare europeana (ISPA si Fondul de coeziune) si este capabila sa ofere apa potabila de calitate pentru mai mult de 200.000 de locuitori. 
Participarea este gratuita, inregistrare la Apa - Canal SA Company, Eschil street no. 6, e-mail: thomas@apacansb.ro

Alte evenimente din Romania:
• Caravana Guerilla Verde, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, http://www.guerillaverde.ro
• Sa invatam si sa ne simtim bine de ziua Muntelui Puturosu, Baile Balvanyos, Sat Turia, Covasna, http://csomadbalvanyos.ro/article/236_prezentare_program/
• Activitatea de crestere a constientizarii in cadrul “Can Talk”, campanii de prezentare in cadrul companiilor, cu privire la colectarea ambalajelor din aluminiu, http://www.everycancounts.ro, Bucuresti
• Activitatea de crestere a constientizarii “Young sprouts and green hands!”, Bucuresti, http://greenly.ro/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video