Scena Verde - primul teatru de vara din lume realizat din PET-uri a fost lansat la Cluj-Napoca

86 vizualizari
scena verde
Distribuie pe

Timp de 2 luni, peste 70.000 de PET-uri au fost colectate separat in cele 27 de tarcuri puse la dispozitie de organizatori si in containerele colorate din oras. Astfel clujenii si-au ajutat orasul sa detina prima scena plutitoare din lume realizata din PET-uri. Initiativa apartine Societații Culturale Filarmonia si a fost sustinuta de Eco-Rom Ambalaje.

Proiectul Scena Verde, desfasurat sub sloganul "Reciclam PEnTru Cultura”, a constituit un demers de constientizare a populatiei asupra importantei reciclarii si a reutilizarii deseurilor de ambalaje de tip PET intr-un mod creativ.

Acesta a constat in trei etape care au avut loc in perioada septembrie 2014-mai 2015: concursul national de arhitectura, campania ecologica de colectare a recipientelor de tip PET si constructia efectiva a scenei. Pe parcursul acestor etape, 14 localuri clujene au sustinut colectarea separata a deseurilor de ambalaje de PET si peste 1.000 de premii si materiale informative au fost oferite voluntarilor.
Scena Verde a fost lansata in cadrul unui concert dedicat oferit de Orchestra Simfonica Philharmonia Napocensis sub bagheta dirijorilor Petre Sbarcea și Dalma Kovacs, alaturi de soprana Ștefania Barz, mezzosoprana Iulia Merca și basul Kopeczi Sandor. Concertul inaugural a fost completat de momente de muzica, film si balet pe o coregrafie semnata de Silvia si Mircea Baritchi–Gradea.

In perioada urmatoare, organizatorii si-au propus completarea scenei cu un pavilion arhitectural realizat din paleti de lemn reciclabil.
Timp de 6 luni, scena va gazdui activitatile cultural-artistice din cadrul proiectului Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015: concerte, piese de teatru, balet, opera. In plus, in perioada 14 iulie-30 august clujenii beneficiaza de cursuri de dans gratuite, iar incepand cu 18 iulie acestia se pot bucura de seri romantice pe lac prin spectacole de tango si vals. La sfarsitul celor 6 luni intreaga cantitate de PET va fi trimisa catre reciclare.

Clujenii sunt familiarizati cu sistemul de colectare separata inca din anul 2011, atunci cand a fost incheiat parteneriatul dintre Eco-Rom Ambalaje, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Salubritate Brantner Veres SA si SC Rosal Grup SA Sucursala Cluj Napoca.
Mai multe detalii despre proiectul Scena Verde si evenimentele din perioada urmatoare pot fi gasite pe site-ul www.scenaverde.eu si pe pagina de Facebook Scena Verde, iar informatii despre colectarea separata a deseurilor de ambalaje pot fi aflate accesand platforma www.ColecteazaSelectiv.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 12.420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 165.000 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video