Tesla a dezvaluit cea mai mare baterie de stocare a energiei din lume

118 vizualizari
Tesla
Distribuie pe

Tesla tocmai a terminat constructia a ceea ce pretinde a fi cea mai mare baterie litiu-ion de stocare a energiei din lume. Sistemul este amplasat in Ontario, Canada si consta in 396 unitati Tesla care pot stoca 80 megawati-ore de electricitate - suficient pentru a alimenta cu energie 2.500 de case timp de o zi sau peste 15.000 gospodarii timp de 4 ore.

Instalatia este formata din doua sisteme de 10 megawati - fiecare constand in198 unitati Tesla Powerpack si 24 invertoare - conectate la doua circuite diferite, la Mira Loma Substation. Modul in care functioneaza aceasta baterie este ca se va incarca in timpul noptii cu ajutorul a diferite surse de energie, unele regenerabile si va oferi putere in timpul orelor de varf.
 

JB Straubel, Chief Technical Officer al Tesla afirma: "Stocarea este ceva relativ nou...iar acesta este un nou tip de baterie. Acesta este doar o parte a stocarii pe care o vom vedea in retea".

Compania pentru care Tesla a produs bateria a declarat ca instalatia le-ar permite exploatarea energiilor curate, cum ar fi energia solara. Atunci cand proiectele de energie curata produc mai multa energie electrica decat este necesar, aceasta poate fi acum stocata si utilizata in timpul orelor de varf.

Creatia este similara cu bateria unei masini Tesla. Sistemul combina mai multe baterii de aceeasi capacitate si le foloseste ca una singura pentru a stoca un nivel foarte ridicat de energie. In acest fel este posibil ca unitatile Tesla sa actioneze ca o baterie externa pentru casa dumneavoastra in cazul unei caderi de curent. Se pare ca americanii continua lupta pentru o lume mai verde si suntem curiosi ce vor aduce cei de la Tesla pe viitor.

Unitatea de stocare a bateriei Tesla pare a fi raspunsul perfect la problemele noastre de energie, dar MIT Technology Review aminteste ca bateriile cu litiu sunt inca scumpe, si nimeni nu a mentionat costul unui asemenea sistem. Nu este, de asemenea, clar cat de multe cicluri functioneaza bateriile Powerpack inainte de a incepe sa se degradeze - MIT estimeaza 5.000 cicluri, care ar functiona bine intr-o locuinta, dar nu la fel de bine intr-o retea.

La inaugurare, Kevin Payne, SCE CEO afirma: "Proiectul este parte a viziunii noastre de a profita de avantajul vantului si soarelui, si de a opera o retea flexibila, care furnizeaza energie curata pentru a alimenta casele noastre, afacerile noastre si vehiculele noastre. Faptul ca ma aflu astazi aici intre aceste unitati Tesla Powerpacks este un memento cat de repede schimba tehnologia industria energiei electrice si oportunitatile care vor veni cu ea".

Via MIT Technology Review
Images via Ernesto Sanchez/Edison International

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 87.812 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video