Acord PPA multi-buyer pentru decarbonizarea lanturilor de aprovizionare in domeniul sanatatii

1 vizualizari
1
Distribuie pe

Schneider Electric a anuntat incheierea primului acord PPA multi-buyer in cadrul programului de decarbonizare a lantului de aprovizionare – Energize. Astfel, primul grup de cumparatori reuneste opt companii care isi vor procura energie regenerabila prin sapte noi proiecte solare in Spania cu doi dezvoltatori, evitand 393.795 de tone metrice de CO2 pe an, timp de zece ani.

Sistemele de asistenta medicala reprezinta aproape 5% din toate emisiile globale, majoritatea fiind incluse in Scope 3. Programul Energize isi propune sa abordeze provocarile actuale si viitoare ale schimbarilor climatice si impactul acestora asupra sanatatii, prin sprijinirea decarbonizarii de-a lungul lantului global de aprovizionare a industriei.

Impreuna, trei sustinatori ai programului Energize - Takeda Pharmaceuticals International AG, Teva Pharmaceutical Industries si UCB -, si furnizorii acestora, Avantor, Organon LLC, Perrigo si West Pharmaceutical Services Inc., au colaborat pentru a finaliza o achizitie agregata de 305 GWh de energie regenerabila de la Zelestra. In plus, Takeda, Teva Pharmaceuticals, Labcorp si West Pharmaceutical Services au achizitionat 258,7 GWh de energie regenerabila de la Bruc.

In total, cele opt companii au incheiat 27 de acorduri de achizitie de energie (PPA) pentru 563,7 GWh de energie regenerabila pe an, pe termen de 10 ani. Aceasta reprezinta aproximativ 393.795 de tone metrice de CO2 evitate pe an, sau echivalentul consumului anual de energie a 51.355 de gospodarii. Investitia combinata va sprijini trei noi proiecte solare construite de Zelestra si patru noi proiecte solare construite de Bruc in Spania; capacitatea totala a acestor proiecte depaseste 280 MW.

Acest acord de achizitie de energie multi-buyer demonstreaza misiunea Energize de a creste accesul la energie electrica regenerabila pentru lantul de aprovizionare cu produse farmaceutice si de asistenta medicala, atenuand in acelasi timp impactul general al industriei asupra mediului. Pana in prezent, programul (infiintat in 2021) a oferit educatie si sprijin privind achizitia de energie electrica din surse regenerabile pentru peste 750 de furnizori. Cinci noi parteneri – Almirall, Bayer, Kenvue, Sandoz si Schott – s-au alaturat, de asemenea, la Energize in acest an. Grupul de 24 de companii si-a extins perioada de implicare in program pana in 2028.

Sustainability Business Schneider Electric a consiliat toate cele opt companii implicate in grup pe parcursul procesului de achizitie si negociere a acordului Sustainability Business va continua sa joace un rol de manager de program Energize, sprijinind colaborarea cu sustinatorii programului si cu Initiativa Lantului de Aprovizionare Farmaceutica - Pharmaceutical Supply Chain Initiative (PSCI) pentru a creste accesul la optiuni noi si inovatoare de achizitie de energie din surse regenerabile.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Video