27 Octombrie devine Ziua Națională a Sustenabilității

82 vizualizari
Ziua Sustenabilității în România
Distribuie pe

Ca demers al eforturilor de a plasa sustenabilitatea ca temă prioritară pe agenda publică, Ambasada Sustenabilității în România a organizat în urmă cu doi ani, în premieră națională, Ziua Sustenabilității în România (ZSR), pe data de 27 octombrie. În colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, partenerul instituțional al ASR, a fost conturat un proiect de lege privind Ziua Sustenabilității în România ca zi națională, pe data de 27 octombrie.

Proiectul de lege a fost votat în Parlament pe 3 mai 2023, așadar, oficial, data de 27 octombrie devine Ziua Națională a Sustenabilității, cu 182 voturi pentru, 32 contra și 48 abțineri.

Se vor putea organiza activităţi culturale, sociale şi educaţionale prin care vor putea fi promovate bunele practici în domeniul sustenabilităţii şi evidenţierea importanţei aplicării principiilor dezvoltării durabile.

De asemenea, autorităţile publice locale şi centrale vor putea acorda sprijin material, financiar şi logistic entităţilor care doresc să organizeze evenimente şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi sustenabilităţii. Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot include în programele lor emisiuni dedicate promovării sustenabilităţii în toate domeniile care privesc viaţa oamenilor.

“În 2021 și 2022, am celebrat Ziua Sustenabilității în România alături de partenerii și susținătorii Ambasadei.

Ne dorim ca din 2023, această recunoaștere oficială să ofere cu precădere autorităților publice, dar și companiilor, oportunitatea (chiar obligația morală) de a comunica transparent rezultatele strategiilor, planurilor de acțiune, măsurilor implementate pentru sustenabilitate. Accentuez, rezultate -nu doar măsuri, planuri si strategii.

Dorim ca această zi să nu fie o zi despre laude, ci despre transparență, colaborare și progres real, totul pentru o dezvoltare sustenabilă a României. Doar așa putem vedea și evalua cu adevărat cine sunt actorii responsabili, care merită să fie promovați dreptexemplu de bună practică și cine sunt cei iresponsabili, care merită să fie sancționați”, a menționat Dragoș Tuță, Președinte și Fondator Ambasada Sustenabilității în România.

Scopul este creșterea notorietății principiilor dezvoltării durabile la nivel național, astfel încât acestea să fie îmbrățișate de cât mai mulți cetățeni.

În 27 octombrie a fost inaugurată celebra sculptură „Coloana fără de sfârșit” sau „Coloana infinitului” a lui Constantin Brâncuși - un simbol puternic pentru gândirea românească sustenabilă pe care trebuie să o (re)descoperim în eforturile noastre de a asigura un viitor sustenabil generațiilor actuale și viitoare.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video