A 40-a editie a MCE pe scurt: inovatie, eficienta, integrarea si convergenta sectorului, competente

50 vizualizari
MCE 2016
Distribuie pe

Fiera Milano 15-18 martie 2016

Expozitia s-a incheiat cu rezultate record, confirmand pozitia de lider mondial in diverse sectoare ale industriei, inclusiv a instalatiilor rezidentiale si industriale, aerului conditionat, si energiilor regenerabile.

aprilie 2016 - Peste 2.100 expozanti, dintre care 40% proveniti din afara Italiei, si peste 155.000 vizitatori proveniti din toate colturile lumii au participat la editia din anul acesta, o crestere de 5.5% a numarului de vizitatori straini participanti, confirmand inca o data caracterul international al evenimentului.

O scena de prestigiu international, care ofera o serie de oportunitati de networking pentru construirea unor relatii de afaceri solide in industriile sanitare si HVAC&R, aflate intr-o crestere si extindere continua, asa cum este confirmat si de cifrele prezentate in al doilea raport al Cresme, prezentate in cadrul conferintei de inaugurare a expozitiei.
Actuala industrie a instalatiilor industriale din Italia a obtinut venituri de 46 miliarde € in 2015, plasand Italia pe locul al treilea intre tarile europene. In jur de 19 miliarde € din cifra de afaceri totala provine din industriile sanitare si HVAC&R, sector care a inregistrat o crestere de 2.2% in 2015 (sursa: Anima), cu unele semne pozitive din partea cifrelor privind exporturile (+1.4%), reprezentand peste 60% din totalul veniturilor asteptat in 2016. Aceste date confirma MCE drept o platforma extraordinara pentru initierea unor afaceri de valoare pentru expozanti.

Un public numeros de profesionisti din domeniul industriei, din cele patru colturi ale lumii, au umplut culoarele expozitiei - provenind din mai mult de 134 de tari: din Antarctica in Noua Zeelanda, inclusiv Guyana Franceza, Swaziland si Zimbabwe. MCE si-a confirmat pozitia de lider mondial in diverse sectoare ale industriei, inclusiv pe cea a instalatiilor rezidentiale si industriale, HVAC&R si energiilor regenerabile. Un eveniment international aflat la cea de-a 40-a editie, care s-a incheiat inregistrand cele mai bune cifre in privinta participarii.

MCE a inregistrat o crestere a numarului de participanti din tarile europene, o crestere de doua cifre a vizitatorilor din Cipru, Islanda, Letonia, Moldova, Republica Ceha, Serbia, Ucraina. In plus, a existat o crestere a numarului de vizitatori straini proveniti din Asia, in comparatie cu editia 2014, cu un nivel ridicat de prezenta din Armenia, Georgia, Iran, Kuweit, Liban, Pakistan. Evenimentul a inregistrat un numar considerabil de expozanti internationali din Asia de Sud-Est, inclusiv Indonezia, Malaezia si Thailanda, in urma lansarii MCE Asia de anul trecut, si care va reveni anul acesta pentru a doua editie in septembrie, in Singapore. Mai mult, din cele doua Americi s-a inregistrat un numar mai mare de vizitatori, in special din Chile, Columbia, Martinica.

Printre varietatea limbilor vorbite la MCE 2016, italiana a avut rolul ei. Editia 40 MCE a inregistrat o crestere a vizitatorilor din Italia, proveniti din partile centrale si sudice ale tarii, in principal din Lazio, Marche, Sardinia, Campania si Calabria, confirmand faptul ca industria instalatiilor industriale este un sector vibrant si in crestere in toata peninsula italiana si nu doar apanajul oraselor industriale din nord.

Inovatie, eficienta, integrare a sectorului si convergenta, competente: a 40-a editie MCE - Mostra Convegno Expocomfort pe scurt. Un succes rasunator al evenimentului Oltre la Classe A avand drept scop evidentierea excelentei tehnologice, a fost firul comun care a unit evenimentele derulate pe durata celor patru zile ale expozitiei. O gama completa pentru cladirile inteligente in care excelenta in eficienta energetica, confortul, sistemele si solutiile durabile si-au gasit locatia ideala: un exemplu concret pentru a descoperi un nou mod de viata, care se intrezaresc in viitorul apropiat. Cladirea devine o parte importanta a orasului si districtului, integrate in Orasul Inteligent care o gazduieste.

MCE nu a oferit doar o ocazie unica participantilor de a se intalni si face schimb de idei cu profesionisti din domeniul industriei si companii din intreaga lume, dar a oferit, de asemenea, un program amplu de cursuri de formare pentru a imbunatati nivelul de competenta profesionala, ajutand pe cei implicati sa tina pasul cu schimbarile in acest sector, aflate in evolutie rapida. Prima editie MCE Master a fost lansata la MCE 2016: un loc fizic si on-line de intalnire destinat companiilor HVAC&R si instalatorilor interesati de imbunatatirea competentelor lor tehnice si profesionale pentru a asigura un nivel ridicat de servicii utilizatorilor finali si, in acelasi timp, al dezvoltarii afacerii lor. Din nou, That`s Smart, zona de congres si expozitie dedicata noilor tehnologii si solutii inovatoare si de ultima generatie, a oferit un program complet de ateliere de lucru elaborate in mod expres de Comitetul stiintific, in parteneriat cu ANIE, pentru a satisface nevoile tuturor profesionistilor din industrie.

Nu in ultimul rand, MCE 2016 a prezentat "Labgrade sustainable competition", noua initiativa care uneste doua lumi, cea academica si cea profesionala. O competitie a primilor 50 de studenti post-universitari proveniti de la cele mai bune universitati din lume.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video