8 iunie: Bosch a inaugurat la Blaj cea de-a doua unitate de productie construita in Romania

139 vizualizari
Fabrica Bosch Blaj
Distribuie pe

• Demararea activitatii in noul centru de productie de la Blaj
• Investitie de 50 de milioane de euro pentru industria auto
• 300 de noi locuri de munca pana la finalul lui 2013, urmate de alte 700 pana la sfarsitul lui 2020

Blaj – Din 8 iunie 2013, Bosch incepe productia in noua sa fabrica construita la Blaj, in Romania. Astfel, in unitatea de productie de la Blaj vor fi fabricati senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit destinati industriei auto. Compania Bosch, furnizor de tehnologii si servicii, va investi circa 50 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2013 pentru extinderea fabricii si achizitia unor noi mijloace de productie. Pe o suprafata totala de 40.000 de metri patrati vor fi create pana la sfarsitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de munca. Pana in 2020, numarul angajatilor implicati in productia de senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit va ajunge la circa 1.000 de persoane.

Foto: De la stanga la dreapta: Gehard Steiger-Dan Sova-Gheorghe Valentin Rotar-Ioan Dumitrel-Schoellhorn Michael

Noua unitate de productie de la Blaj va apartine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al Sasiului din cadrul Bosch, care produce componente si sisteme de siguranta auto pasiva si activa, dar si sisteme de asistare a soferului. Rolul senzorilor care vor fi produsi la Blaj este de a transmite catre sistemul electronic de bord informatii legate, de exemplu, de viteza de rotatie a rotii, informatii esentiale pentru buna functionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS si ESP. Divizia Sisteme de Control al Sasiului din cadrul Bosch dispune de peste 35 de centre la nivel mondial s are circa 16.000 de angajati.

Bosch este prezent la Blaj inca din anul 2007, cand a deschis o unitate de productiei a diviziei sale Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si ca Bosch Rexroth. Astfel, la Blaj s-a produs pana in prezent tehnologie liniara folosita in ingineria mecanica. La inceputul anului 2013, in cadrul fabricii Bosch Rexroth din Blaj activau circa 570 de persoane. Odata cu deschiderea noii unitati, la finalul anului 2013, numarul angajatilor celor doua unitati de productie Bosch de la Blaj va ajunge in total la 900 de persoane.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. In Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar din 1999, Bosch este prezent in capitala si prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este in prezent extinsa cu noua unitate de productie destinata industriei auto. Din 2008, in Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch. In ultima parte a anului 2013 este planificata deschiderea unei noi unitati de productie si dezvoltare la Cluj, destinate producerii de unitati electronice de comanda destinate industriei auto. La inceputul anului 2013, numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania era de circa 1.400 de persoane. Dezvoltarea activitatilor locale de productie va contribui insa la cresterea acestui numar pana la finalul anului 2013, astfel ca Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajati.

La inaugurare au fost prezenti:
- Dl. Dan-Coman Sova, Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine
- Excelenta Sa Dl. Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Germaniei in Romania
- Dl. Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba
- Dl. Gheorghe Valentin Rotar, primarul orasului Blaj
- Dl. Gerhard Steiger, Presedintele consiliului de conducere al diviziei Sisteme de Control al Sasiului din cadrul Grupului Bosch
- Dl. Michael Schoellhorn, membru al Consiliului de Conducere al diviziei Sisteme de Control al Sasiului in cadrul Grupului Bosch, responsabil cu activitatea de productie de senzori

Pentru mai multe informatii, accesati www.bosch.com 


8th of June: Bosch inaugurates the second production unit built in Blaj, Romania
Blaj – From 8th of June 2013, Bosch will start the production in the new factory built in Blaj, Romania. Thus, in the production unit in Blaj, Bosch will produce wheel speed sensors and crankshaft speed sensors for the automotive industry. The Bosch Group, a supplier of technology and services, will invest about 50 million euros by the end of 2013 for the expansion of the new Blaj factory and purchase of equipment. On a total area of 40,000 square meters, about 300 new jobs will be created by the end of 2013. By 2020, the number of employees involved in the production of wheel speed sensors and crankshaft speed sensors will reach about 1,000 people.
The new production unit in Blaj will belong, from an organizational point of view, to the division Chassis Systems Control within the Bosch Group, which produces passive and active safety systems and components for vehicles, but also driver assistance systems. The role of the sensors that will be produced in Blaj is to transmit to the electronic cockpit system, information related to, for example the rotation speed of the wheel, essential information for the proper functioning of the support systems such as ABS and ESP. The Chassis Systems Control Division from Bosch has over 35 centers worldwide and has approximately 16,000 employees.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video