Analiza REI: 5 mld. euro fonduri nerambursabile pentru companii si autoritati locale pentru investitii in panouri fotovoltaice, digitalizare, reciclare sau productie

6 vizualizari
investitii euro
Distribuie pe

Analiza REI: Aproximativ 5 miliarde euro fonduri nerambursabile au la dispozitie companiile si autoritatile locale pentru investitii in panouri fotovoltaice, digitalizare, reciclare sau productie, in prima jumatate a anului. Ce proiecte pot fi implementate?

Nu mai putin de 12 programe mari de finantare sunt disponibile companiilor si autoritatilor publice in prezent si in perioada urmatoare;

Schemele de finantare din prima jumatate a acestui an sunt dedicate atat companiilor nou-infiintate (start-up), IMM, intreprinderilor mari si autoritatilor publice;

Ce apeluri sunt deschise sau se vor deschide in perioada urmatoare?

Nu mai putin de 12 programe de finantare, ce totalizeaza aproximativ 5 miliarde de euro, au la dispozitie companiile si autoritatile publice locale in urmatoarele luni, in cea mai generoasa perioada de finantari nerambursabile din istoria tarii noastre, potrivit unei analize REI, grup de companii specializate in atragerea de fonduri europene si ajutoare de stat, cu o echipa de peste 80 de specialisti, in 13 birouri la nivel national, situata in top 3 companii de profil din Romania.

Potrivit datelor REI, un numar de sapte scheme de finantare din prima jumatate a acestui an sunt dedicate atat companiilor nou-infiintate (start-up), IMM, cat si intreprinderilor mari, care pot aplica pentru finantarea nerambursabila a proiectelor de productie, digitalizare, cresterea eficientei energetice sau reciclare, cu alocari totale ce depasesc 2 miliarde de euro.

De cealalta parte, sectorul public beneficiaza de un numar de cinci masuri de sprijin pentru modernizarea si digitalizarea unitatilor de invatamant, imbunatatirea retelei de apa si canalizare din localitati sau investitii in cresterea eficientei energetice a cladirilor publice, prin instalarea de panouri fotovoltaice, cu alocari totale de circa 3 miliarde de euro.

rei grup

„2023 este anul in care incepem sa vedem rezultatele proiectelor depuse in ultimii doi ani si este si momentul in care vom vedea lansate pe piata schemele cu alocari mari si foarte mari in domenii cheie, unde banii europeni sunt vitali pentru dezvoltare. Ne asteptam la un interes urias in proiectele de investitii in instalarea de solutii pentru cresterea eficientei energetice – unde avem alocate peste 1,5 miliarde de euro – atat pentru sectorul public, cat si cel privat, in digitalizare – sesiune care se deschide la 15 februarie sau alocarile masive destinate sectorului educational ori intrastructurii de apa si canalizare. Anul 2022 a fost un exercitiu fantastic si un test care ne-a aratat ca suntem pregatiti sa facem fata valului de finantari din anii urmatori, iar inceputul acestui an ne prinde mai pregatiti ca niciodata, cu o echipa de profesionisti si specialisti in domeniul atragerii de fonduri nerambursabile – atat pentru companii, cat si pentru autoritati publice”, a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video