Ariston Thermo aniversează 90 de ani- 2019 cel mai bun an din istoria companiei

286 vizualizari
90 de ani de la infiintare
Distribuie pe

Unul dintre cei mai importanți producători la nivel global de echipamente destinate încălzirii și producerii de apă caldă menajeră, aniversează anul acesta 90 de ani de la înființare.

Grupul italian Ariston Thermo s-a fondat în 1930, iar de atunci și până în prezent s-a dedicat unei misiuni importante, și anume de a face lumea un loc mai confortabil, cu inovații remarcabile în materie de tehnologie și design, expansiune ambițioasă și achiziții pe mai multe continente.

Pe piața românească, Ariston Thermo România este liderul pieței locale de centrale termice și boilere, cu vânzări de aproximativ 250 mil. lei în 2019, în creștere cu circa 10% față de 2018.

Peste 70% din veniturile grupului italian Ariston au fost generate, în 2019, de soluții care folosesc energie din surse regenerabile;

Investițiile grupului în cercetare și dezvoltare au depășit suma de 77 milioane de euro la finalul anului 2019;

Prin cele 24 centre de cercetare și dezvoltare din 15 țări, Ariston Thermo își confirmă angajamentul de a investi în tehnologii inovatoare și eficiente energetic care să aducă confortul termic în orice colț al lumii. Compania a ajuns astăzi la 7.500 de angajați la nivel global, având veniturile anuale de 1,7 miliarde de euro și peste 8,2 milioane de produse vândute anual în peste 150 de țări. Valorile după care se ghidează compania s-a dovedit în cei 90 de ani de existență prin devotamentul față de sustenabilitate, dedicarea față de clienți și punerea angajațiilor pe primul loc

 Ariston marchează cei 90 de ani de activitate printr-un film dedicat valorilor grupului: https://youtu.be/hgx7iJM5v8I

Portofoliul de produse al Ariston Thermo a ajuns astfel la o mare varietate de echipamente, precum: centrale termice în condensare (murale și de mare capacitate), cazane de pardoseală, pompe de căldură, sisteme solare, unităţi de acumulare, pompe de căldură, boilere electrice, arzătoare şi aparate de aer condiţionat, sub opt branduri distincte: Ariston, ELCO, Chaffoteaux, Atag, Racold, Calorex, NTI, HTP.

Scopul nostru la Ariston este de a asigura tuturor, în orice colț al lumii, confort termic, protejând în același timp mediul înconjurător. În România, unde 1 din 4 oameni nu are acces la apă caldă, misiunea și angajamentul nostru sunt cu atât mai necesare”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

 Catalin Draguleanu _Country Manager Ariston Thermo Romania

Provocarea de a duce confortul în zone extreme sau defavorizate

Pentru a sublinia angajamentul asumat de a duce confortul acolo unde este greu de atins, Ariston a lansat în 2018 campania „Ariston Comfort Challenge" (ACC), prima inițiativă globală a grupului. Pe plan internațional, campania a constat în construirea unei case modulare inovatoare în ținuturile înghețate ale insulei Disko, din Groenlanda, cu confort termic asigurat și la minus 40 de grade Celsius de centrala de înaltă eficiență Alteas ONE. Astfel, o echipă de oameni de știință de la Departamentul de Geoștiințe și Managementul Resurselor Naturale al Universității din Copenhaga și-a continuat cercetările în timpul iernii, reușind să deruleze peste 22 de studii științifice despre impactul schimbărilor climatice.

Pe plan local, în cadrul campaniei umanitare ACC, Ariston a încheiat, în 2018, un parteneriat cu organizația umanitară Crucea Roșie Română cu ajutorul căreia a donat boilere electrice de ultimă generație persoanelor din zonele retrase ale țării sau din medii defavorizate, în special școlilor și centrelor de bătrâni. După primii doi ani, 2018 și 2019, numărul beneficiarilor campaniei umanitare a ajuns la 112.642 de persoane, fiind donate peste 1.000 de boilere electrice în 35 de județe. În 2019, Ariston s-a alăturat Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România (SALVAMONT), pentru a susține echipele de salvamontiști și voluntari care participă zi de zi, indiferent de condițiile meteorologice, la acțiuni de prevenție și salvare. 30 de centre și baze de salvare au fost echipate cu centrale termice în condensare și boilere electrice de ultimă generație.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 54.285 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.031 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video