BASF și AHK România anunță o nouă ediție a concursului pentru start-up-uri și soluții inovatoare

110 vizualizari
BASF
Distribuie pe

BASF organizează, pentru al treilea an consecutiv, concursul pentru start-up-uri și soluții inovatoare și va susține câștigătorul în dezvoltarea proiectului

Etapa înscrierilor în concurs va dura până pe 29 septembrie

Participanții din România își vor prezenta soluțiile inovatoare împreună cu cei din Bulgaria și Grecia, urmând ca cele mai bune două idei să avanseze în Marea finală, organizată pentru Europa Centrală și de Sud-Est

Cea mai mare companie chimică din lume, BASF, în parteneriat cu AHK România, anunță începerea înscrierilor pentru concursul de inovații dedicat start-up-urilor și soluțiilor inovatoare din țară. Participarea este gratuită, iar ideile înscrise trebuie să ofere soluții concrete în domeniul tranziției verzi și digitale. BASF Innovation Hub 2023 se concentrează pe tehnologii curate (Cleantech), circularitate și agricultură sustenabilă (Farm to Fork) – vă invităm să citiți mai multe despre subiectele ediției pe site-ul oficial www.join-innovationhub.com.

„Lumea start-up-urilor este un loc fascinant!”, spune Andreas Lier, Director General pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord. „În regiune sunt mulți antreprenori creativi care produc inovații capabile să ne facă viața mai bună și mai ușoară, găsind, în același timp, răspunsuri la provocările actuale. Adesea, dacă nu li se oferă susținerea necesară pentru ca ideile lor să devină reale, utile, aplicabile și sustenabile pe piață, acestea rămân doar pe hârtie. Sustenabilitatea stă în spatele ediției BASF Innovation Hub din acest an, deoarece tema principală – Envision 2050 - Imaginează-ți anul 2050 – este în concordanță cu viziunea noastră că Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050."

Etapa înscrierilor pentru BASF Innovation Hub 2023 va dura până pe 29 septembrie, la miezul nopții, iar singura cerință pentru participare este ca membrii start-up-ului sau inovatorii individuali să aibă vârsta de peste 18 ani.

Participanții din România  vor avea șansa să își prezinte ideile împreună cu cei din Bulgaria și Grecia. Doi câștigători se vor califica automat în Marea finală, unde își vor prezenta din nou ideile, împreună cu ceilalți câștigători din 11 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Câștigătorul Marii finale va primi un premiu în valoare de 5.000 de euro brut.

Directorul general al AHK România, Sebastian Metz, adaugă: „BASF Innovation Hub este o platformă și o competiție constructivă, care încurajează, sprijină și motivează inovatorii promițători să dezvolte soluții care să facă și mai rapid drumul către un viitor sustenabil. Este un pas în efortul comun de a reduce poluarea și a frâna schimbările climatice, prin sprijinirea celor ce pot aduce plusvaloare tehnologiilor verzi și agriculturii sustenabile. Salutăm implicarea companiilor care au capacitatea și expertiza de a descoperi idei inovatoare și de a le transforma în proiecte.”

Andreas Lier consideră că BASF Innovation Hub este un eveniment important și este încântat că, în plus față de sprijinul acordat câștigătorului pentru dezvoltarea proiectului, compania va oferi tuturor participanților și alte tipuri de susținere, precum expertiză, oportunități de networking și expunere.

„Trăim într-o perioadă de dezvoltare rapidă, în care drumul parcurs de la idee la implementare este, teoretic, mai fezabil ca niciodată. Corporațiile, datorită infrastructurii lor dezvoltate și numărului mare de experți, au experiența necesară, pe care ar trebui să o împărtășească și mai mult cu cei care inovează.”

Pentru mai multe informații despre proiect, cerințe și modul de înscriere, vizitați pagina web oficială http://www.join-innovationhub.com/ și canalul oficial de YouTube al evenimentului https://www.youtube.com/@basfinnovationhub/streams.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video