Bosch si Principatul de Monaco intentioneaza sa lucreze impreuna la realizarea orasului conectat al viitorului

78 vizualizari
Printul Albert al II-lea de Monaco
Distribuie pe
Printul Albert al II-lea de Monaco a vizitat pe 10 iulie sediul central al Robert Bosch GmbH din Stuttgart, unde s-a intalnit pentru discutii cu dr. Volmark Denner, presedintele consiliului de administratie al concernului german. In acest context, a fost prezentat conceptul de “oras conectat”, care subliniaza posibilitatile de a lega informatii si sisteme de comunicare, cladiri, institutii si elemente de infrastructura. Cu aceasta ocazie a fost semnata o scrisoare de intentie prin care partile implicate sunt de acord ca Bosch sa elaboreze un studiu de fezabilitate pentru Principatul de Monaco cu privire la conceptul de “oras conectat”.

Principatul de Monaco este interesat sa mentina calitatea exceptional de ridicata a vietii in orasul-stat, si priveste conceptul ca pe o extindere a activitatilor sale de promovare a sustenabilitatii. Astfel, Principatul de Monaco vrea sa dezvolte si sa implementeze solutii in domenii precum mobilitatea, energia, sanatatea si comunicatiile.
Bosch are o experienta recunoscuta in tehnologiile necesare pentru acest concept al orasului. In ultimii ani, compania a dedicat multa atentie subiectului interconectivitatii si a lucrat in domeniile senzorilor inteligenti si al internetului de bunuri si servicii. Mai mult decat atat, Bosch detine un know-how extins in ceea ce priveste controlul sistemelor complexe.

 
“Suntem mandri ca putem folosi tehnologia inovatoare Bosch pentru a ajuta la luarea nasterii unui oras conectat al viitorului”, a afirmat dr. Volkmar Denner.
Printul Albert al II-lea de Monaco a adaugat: “Sunt multumit ca scrisoarea de intentie pe care am semnat-o astazi va permite studiul tehnologiilor inovatoare care vor asigura viitoarea dezvoltare sustenabila a principatului”
 

Grupul Bosch este prezent in Romania din 1994. Acesta dispune de patru filiale in trei orase: Robert Bosch S.R.L. (din 1994) si BSH Electrocasnice S.R.L. (din 1999) in Bucuresti, Bosch Rexroth S.R.L. (din 2005) in Blaj si Bosch Communication Center S.R.L. (din 2008) in Timisoara. In 2013 in Cluj se va realiza o noua locatie de productie pentru fabricarea si dezvoltarea de unitati de comanda electronice pentru autovehicule.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Conform rezultatelor financiare, in anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajati au generat vanzari de 51,5 miliarde de euro, in domeniile constructiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 350 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vanzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit in 2011 peste 4,2 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a inregistrat peste 4.100 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atat inovatoare, cat si utile.

Pentru mai multe informatii, accesati paginile de internet
www.bosch.com si www.bosch-press.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video