Concursul Caminul nostru si cuprul editia 2012

63 vizualizari
Copper Home 2012
Distribuie pe
Cea de a 4-a editie a concursului international de design favorizeaza ideile originale, curioase si neobisnuite

Designerii sunt din nou chemati sa se lase inspirati de caracteristicile estetice si tehnice ale cuprului cu ocazia lansarii editiei din 2012 (a patra in domeniu) a concursului international “Caminul nostru si cuprul” - organizat de Institutul Italian al Cuprului (Istituto Italiano del Rame -IIR), in colaborare cu Institutul European al Cuprului (ECI).

Emanuele Magini: „Willy”
Premiul I Categoria „Profesionisti”
Ernesto Messineo: „Segui la tua passione”
Premiul II Categoria „Profesionisti”
Anaick Lejart: „4.5 mm”
Premiul I, Categoria „Proiecte studentesti”
Castigatorii editiei din 2011
Datorita succesului din anii precedenti, evenimentul devine din ce in ce mai recunoscut in lume, iar la ultima editie au fost inscrise de trei ori mai multe proiecte decat in 2007.

Pe langa categoria „Profesionisti”, categoria „Proiecte studentesti” este dedicata tinerilor studenti la design, care concureaza cu piese de mobilier frumoase si inovatoare, obiecte decorative si alte obiecte de uz casnic care urmeaza sa fie realizate din cupru si din aliaje de cupru, explorand noi aplicatii estetice si functionale din aceasta familie versatila de materiale.
Premiul - creat de IIR, cu scopul de a promova inovatiile si designul neconventional in domeniul cuprului - este dedicat designerilor si arhitectilor din cadrul categoriei de profesionisti si studentilor inscrisi in scolile de grafica, arta, arhitectura si design in categoria „Proiecte studentesti”. Cu un accent pe talente noi si in devenire, concursul se limitateaza la cei cu varsta sub 40 de ani impliniti pana 30 septembrie 2012: termenul limita pentru inscriere.
Editiile anterioare ale concursului au prezentat o multitudine de exemple ale elanului creator al tinerilor si un spirit remarcabil de inovare in design, transformand obiecte traditionale si obiectele uzuale in concepte noi de design. In plus, designerii care folosesc cuprul ca un material de substituire, se pot alatura comunitatii web de pe www.copperindesign.org
Competitia din acest an imbratiseaza ideile originale, curioase, neobisnuite sau revolutionare, de la obiecte de iluminat la vaze, obiecte de masa si mese in sine, scaune si decoratiuni interioare, pereti, podele, radiatoare, manere si multe altele.Tema unificatoare este ca toate proiectele trebuie sa prezinte cuprul ca protagonist final, atat in forma sa pura sau ca aliaj - bronz, alama sau cupru-nichel.

Juriu riguros si bine calificat
Proiectele vor fi evaluate de catre un juriu riguros si bine calificat, compus din trei specialisti in arhitectura si design: Luisa Bocchietto (arhitect si presedinte al ADI – Asociatia de Design Industrial), Odoardo Fioravanti (designer industrial) si Marco Romanelli (arhitect si critic de design). Trecutul si prezentul se impletesc in cea de a 4-a editie al concursului “Caminul nostru si cuprul”, cu prezenta lui Odoardo Fioravanti, invitat in juriu dupa ce a castigat editia din 2008 cu proiectul “Verderame” (Cupru verde) – un concept avangardist pentru pardoseli interioare – impreuna cu colaboratorii lui Tommaso Caldera si Paolo Giacomazzi.
Concursul celebreaza talentul in dezvoltare, alaturi de rolul cheie al cuprului in designul contemporan. Avand conductivitatea electrica si termica excelenta, fiind maleabil, durabil, ductil si cu proprietati antimicrobiene - in plus detinand un aspect atractiv si reciclabil 100% la sfarsitul ciclului de viata – cuprul ofera o gama larga de posibilitati si inspiratie pentru tinerii designeri.

“Caminul nostru si cuprul” face parte dintr-o selectie mai larga intreprinsa de catre Institutul Italian al Cuprului – o asociatie non-profit – care a promovat si imbunatatit modurile de utilizare ale cuprului si aliajelor de cupru, de-a lungul a 40 ani in Italia, nu numai in domeniile traditionale ale industriei, ci si in artele creative si in lumea designului. In 2011, a fost lansata o campanie noua in Italia, intitulata “Il rame nobilita la casa” destinata proprietarilor cladirilor publice si private, despre beneficiile datorate utilizarii produselor si instalatiilor din cupru in cladiri.
Cuprul – cel mai vechi metal al omenirii – este o materie prima de ultima ora in design, deschizand cai noi pentru posibilitatile in proiectare (de exemplu prin exploatarea capacitatii naturale de a elimina germeni, virusi si ciuperci) si imbunatatind relatia noastra cu natura si cu resursele sale.

Click aici pentru a descarca formularul de inscriere.
Click aici pentru a descarca formularul de autorizatie.

Despre Institutul European al Cuprului:
Institutul European al Cuprului (ICE) reprezinta asocierea societatilor internationale exploatatoare si producatoare de cupru (reprezentate de International Copper Association, Ltd.) si a industriei europene de cupru. Misiunea institutului este ca prin centrul din Bruxelles si prin cele unsprezece centre nationale (Copper Development Associations), sa promoveze in Europa beneficiile utilizarii cuprului in societatea moderna contemporana.

www.eurocopper.org

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video