Conferinta Multinvest Business Center - Un viitor verde pentru Tirgu Mures

236 vizualizari
m
Distribuie pe

Conferinta “MULTINVEST BUSINESS CENTER – BUILDING A GREEN FUTURE IN TIRGU MURES”, din data de 28 mai 2013, este un eveniment organizat cu ocazia inaugurarii cladirii de birouri MULTINVEST BUSINESS CENTER, prima „cladire verde” de birouri clasa A din Tirgu Mures, un incubator de proiecte „verzi”, in curs de certificare dupa sistemul englez BREEAM.
Evenimentul va avea loc la MULTINVEST BUSINESS CENTER (Tirgu Mures, str. Aurel Filimon nr. 19 A) si va reuni oficialitati, arhitecti, ingineri, investitori si specialisti in constructii ‘verzi’.
Se vor purta discutii cu privire la avantajele de a construi verde si oportunitatile existente pe piata din Romania.

Din programul Conferintei:
• Prezentare generala a cladirii Multinvest Business Center
Dl. Gogolák-Hrubecz Zsolt - Director General SC Multinvest SRL
• Tendinte “verzi” in arhitectura si urbanism - prezentare
Reprezentant OAR - Arh. Kovács Angela
• De la case pasive la cladiri active - prezentare
Dl. Eugen Goldhammer – auditor energetic
• Fonduri europene pentru cladiri sustenabile - prezentare
Dl. Simion Cretu – Director General ADR Centru Alba Iulia
• Consideratii financiare ale cladirilor verzi - prezentare
Dl. Stevene Borncamp – Presedinte Romania Green Building Council
• Inaugurare cladire Multinvest Business Center
Discurs – Dr. Dorin Florea – Primar Targu Mures
• Prezentare cladire, vizitare organizata
• Automatizari la cladiri Inteligente - prezentare

Dl. Nagy Ferenc – Director General Napa Impex SRL
• Tehnologii verzi in industria auto - prezentare
Dl. Borka-Balás Attila – SC Eurocar Trading SRL
• Sisteme de certificari ale cladirilor verzi - prezentare
Reprezentant WSP - ing. Catalin Gauloiu
• Cresterea succesului in obtinerea de fonduri europene pentru industriile verzi
Dl. Cristian Talmacean – Director General Business Foundation SRL
• Energie de inalta performanta. Tehnologii eficiente in cladiri rezidentiale si publice
Dl. Stevene Borncamp – Presedinte Romania Green Building Council
• Cultivarea salciei energetice - afacere durabila in Romania – prezentare
Dl. Martin Bikfalvi – Director General Paulownia GreenE SRL
• Discutii, opinii, comentarii despre temele prezentate

Despre Multinvest Business Center
Multinvest Business Center beneficiaza de o amplasare privilegiata, in centrul istoric al municipiului Tirgu-Mures si este optiunea ideala pentru companiile care doresc sa-si desfasoare activitatea in zona de maxim interes al orasului.
Construit in conformitate cu standardele internationale de calitate imobilul MBC este prima cladire de birouri VERDE de clasa A din Tirgu-Mures.
Multinvest Business Center este construit pe o suprafata de teren de 968 mp. Cladirea are o suprafata construita de 725 mp, o suprafata construita desfasurata de 4.082 mp si o suprafata utila de 3.616 mp.
Dotarile centrului de afaceri corespund standardelor pentru cladiri de birouri de tip A, fiind utilizate cele mai noi si performante materiale si tehnologii.
Multinvest Business Center este o "cladire verde" in curs de certificare dupa sistemul englez BREEAM, la clasa “Very Good” si dispune de sistem complet de ventilare-climatizare, controlata centralizat de sistemul de building management (BMS) integrat complet.

Sursa primara pentru incalzire/racire este energia geotermala, extrasa din sol cu pompe de caldura, de la adancimea de 200 m, iar apa calda menajera este asigurata de panouri solare montate pe acoperis. Comfortul termic, atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna, este asigurat in fiecare spatiu de birou, prin sistemul de climatizare multiplu, alcatuit din incalzire/racire inglobata in tavane, controlul temperaturii aerului proaspat din sistemul de ventilatie, ventiloconvectoare pentru ajustarea locala a temperaturii ambientale. Sistemele sunt astfel concepute incat permit si reglajul local, in functie de dorinta ocupantului, peste controlul centralizat asigurat de BMS.

Spatiile de birouri sunt dotate cu senzori de iluminare naturala si cu corpuri de iluminat cu iluminare variabila; intregul sistem de iluminat este controlat de sistemul de building management (BMS), mentinand un nivel aproximativ constant si uniform al iluminarii, nivel ce poate fi stabilit de ocupant, prin reglaj local.

Pentru utilizarea eficienta a calculatoarelor si a sistemelor de comunicatie, s-a realizat un sistem de distributie in pardoseala pentru prize, comunicatii si IT, cu puncte de conexiune in cutii de pardoseala acoperite si integrate in finisajul pardoselii; fiecare post de lucru are asigurat prize normale, prize UPS, priza de date si priza telefon. Cladirea dispune de conexiuni WAN pe fibra optica, de o centrala telefonica digitala cu posibilitati multiple si complexe de servicii de telefonie, inclusiv linii externe dedicate, la cerere; suportul fizic al LAN este un sistem de cablare structurata cat6, cu switch-uri performante la fiecare nivel al cladirii si routere performante montate in camera serverelor.

Multinvest Business Center este racordata la retelele de utilitati. Energia electrica consumata de fiecare zona de birouri este contorizata separat cu posibilitate de urmarire centralizata si de pe intranet, de fiecare chirias.
Pe langa comfort, o atentie deosebita s-a acordat securitatii ocupantilor si bunurilor acestora. Cladirea dispune de un ansamblu de sisteme de securitate integrate: detectie, semnalizare si alarmare la cel mai mic inceput de incendiu, supravegherea permanenta cu camere performante a circulatiei si accesului in casele de scara si lifturi, in parcare si la punctele de acces in cladire, accesul fiind controlat permanent si de personal de paza calificat.
Sisteme locale de control acces si antiefractie pot fi instalate la cerere si integrate in sistemul global de securtitate al cladirii.

Imagini din cadrul conferintei:

http://mbc.multinvest.ro/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video