Delegatia de informare: Eficienta energetica in infrastructura energetica

90 vizualizari
Eficienta energetica in infrastructura energetica
Distribuie pe

Marketing 
Begin: 10.05.2015 08:00
End: 13.05.2015 20:00
Location: Regiunea Ruhr, Germania

Planificati o investitie care sa reduca consumul de energie primara in centrala energetica pe care o operati? Va preocupa problema gestionarii eficiente a resurselor primare? Sunteti interesat de solutii adoptate in centrale clasice din Germania sau doriti sa aflati cate ceva despre noile alternative oferite de resursele regenerabile? Doriti sa construiti o centrala pentru asigurarea necesarului propriu de energie electrica si termica? Cautati posibilitati de crestere a randamentului centralei si modalitati de reducere a emisiilor sau de recuperare a caldurii? 

Daca doriti sa intalniti experti germani dispusi sa va consilieze si sa profitati de noi ocazii de colaborare, va invitam sa insotiti Camera de Comert si Industrie Romano-Germana in delegatia de informare cu tema „Eficienta energetica in infrastructura energetica", ce se va desfasura in perioada 10-13 mai 2015 in Regiunea Ruhr

Germania se numara alaturi de Japonia printre tarile cu cele mai ridicate niveluri de productivitate energetica si si-a propus chiar sa atinga pana in anul 2020 o crestere de 100% a acesteia fata de anul 1990. In politica sa de crestere a eficientei energetice in productia de energie, Germania a mizat in primul rand pe incurajarea cogenerarii si a crearii si dezvoltarii sistemelor de termoficare. Astfel, in ultimii 10 de ani, au existat o serie de modificari in legislatie care au facut investitiile in cogenerare foarte atractive. Germania a promovat simultan eficienta energetica in la consumatori, incurajand si realizand decuplarea cresterii economice de consumul energetic. Consumul energetic al Germaniei a scazut in ultimii 20 de ani cu aproximativ 10%. 

Cea mai buna energie este cea neutilizata
Germania incurajeaza asumarea propriei raspunderi atat in cazul furnizorilor, cat si al consumatorilor si se bazeaza in primul rand pe educarea si informare a acestor doua categorii. In spiritul acestei politici, Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania a delegat Camera de Comert si Industrie Romano-Germana cu organizarea deplasarii in regiunea Ruhr a unui grup de reprezentanti ai unor firme si institutii din sectorul energetic romanesc interesati de problema cresterii eficientei energetice in productia si alimentarea cu energie. 
Deplasarea nu are un scop comercial (vanzarea sau achizitionarea diferitelor piese, componente, etc.) ci vizeaza, prin vizitarea mai multor proiecte de referinta in compania mai multor specialisti germani pe durata a 3 zile, incurajarea colaborarii romano-germane pe termen mediu si lung. Atat partea germana cat si partea romana urmaresc implicarea agentiilor si asociatiilor de profil, institutelor de cercetare, clusterelor cat si a operatorilor energetici si a furnizorilor de solutii de eficientizare. 

Proiectul se desfasoara in cadrul programului „Energy Efficiency Made in Germany" (http://www.efficiency-from-germany.info/) si se bucura de cofinantare din partea Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania. 

Puteti accesa programul delegatiei aici

Persoana de contact 
Dr. Ilinca Pandele 
Tel: +40 21 207 91 17
E-Mail: pandele.ilinca@ahkrumaenien.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video