Design din cupru, prezentat la „Triennale di Milano”

56 vizualizari
Triennale din Milano
Distribuie pe
Cuprul - prezent in numeroase forme si aplicatii in domeniul arhitecturii, designului si tehnologiei - este tema unei expozitii la Muzeul de Design Triennale din Milano.

Intitulata "Intersectii si forme ale cuprului in arta, designul, tehnologia si arhitectura contemporana", expozitia se deschide pe 15 septembrie la ora 19:00 si va fi deschisa pana in 9 noiembrie.

Expozitia prezinta intr-o perspectiva noua cuprul, intr-o abordare interdisciplinara, explorand mai mult de 250 obiecte. Aceasta expozitie este o calatorie printre operele de arta, in domeniul designului si arhitecturii, precum si printre aplicatiile stiintifice si tehnologice ale metalului rosu.

Cu ajutorul conceptului D-nei Elena Tettamanti, curator si arhitect din Milano, expozitia a fost co-produsa de Eight Art Project, o companie nou-infiintata, care se ocupa de proiecte de arta contemporana si design, in asociatie cu Istitutul Italian al Cuprului si sub patronajul Institutului European al Cuprului.

Lucrarile din sectiunea de Arta Contemporana dovedesc atractia puternica si indelungata al cuprului asupra artistilor, cu lucrari istorice ai artistilor Lucio Fontano, Joseph Beuys, Hidetoshi Nagasawa, Remo Salvadori si Marisa Merz. Printre piesele mai recente se afla lucrari de Roni Horn, Cristina Iglesias, Damián Ortega si Danh Vo.

Cateva obiecte de arta au fost imprumutate de muzee importante din Roma, Torino, Venetia si Milano, iar altele au fost furnizate datorita amabilitatii unor colectionari particulari sau al artistilor insisi.

In sectiunea de Design, mai mult de o suta de opere au fost imprumutate de la muzee si galerii europene, si cuprind lucrari de Tom Dixon, Thomas Heatherwick, Oskar Zieta, Ron Arad si Luigi Caccia. Haine create de Romeo Gigli si Prada sunt, de asemenea, prezentate.

La sectiunea Arhitectura, vor fi prezentate printre altii, machetele proiectelor arhitectilor Steven Holl, Herzog & de Meuron, Renzo Piano, Aldo Rossi si James Stirling.

Explorand caracteristicile tehnice ale cuprului dincolo de aspectele estetice, sectiunea de Tehnologie se concentreaza pe rolul-cheie al cuprului in industria IT si al telecomunicatiilor. Prezentand si o alta proprietate al cuprului - capacitatea de a distruge rapid bacteriile, virusii si ciupercile cu care intra in contact- sunt expuse si obiecte destinate mediilor in care infectiile se pot raspandi pe scara larga (cum ar fi spitalele, centrele de ingrijire, garile, aeroporturile si scolile). Acestea includ intrerupatoare de lumina, chiuvete, tastaturi si balustrade produse de companii din intreaga lume.

Dupa inchiderea expozitiei, obiectele din sectiunea de Tehnologie vor fi expuse permanent in Muzeul National de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci din Milano. In cadrul expozitiei, va avea loc un eveniment de caritate in luna noiembrie, iar veniturile vor fi donate pentru Dynamo Camp si activitatilor de terapie de recreere pentru copiii care sufera de boli grave. Ad Artem va organiza activitati educationale si Muzeul de Design va organiza si workshop-uri pentru scolile din apropiere.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video