EESTEC: workshop international Energy Always a Challenge, editia IV, 20-29 noiembrie

100 vizualizari
Energy Always a Challenge 2013
Distribuie pe

• eeStec Bucuresti, organizatie academica internationala cu sediul in "Universitatea Politehnica" organizeaza Workshop-ul International Energy Always a Challenge ce va avea loc in perioada 20-29 noiembrie 2013.
• Aflat la a 4-a editie, evenimentul a devenit deja o traditie, atragand studenti de la Facultatea de Energetica, Inginerie Electrica, Telecomunicatii, Automatica si Calculatoare din Universitatea Politehnica. 
• Fiind un workshop de talie internationala, vor fi prezenti 20 participanti straini din comunitatea EESTEC, care numara peste 3000 de membri activi, din 28 tari si 53 de universitati din Europa. Aceștia vor lua parte la conferinte si la realizarea unor aplicatii practice in mediul software SCADA.


Electrical Engineering STudents` European assoCiation este o organizatie apolitica, non-guvernamentala si non‐profit, care se adreseaza si antreneaza prin activitatile sale studenti din universitati, institute si scoli tehnice cu profil electric din Europa.
In prezent, EESTEC activeaza in 53 de universitati din Europa. EESTEC LC Bucharest isi desfasoara activitatea in cadrul Universitatii “Politehnica” din Bucuresti, plasandu-se astfel in mediul cel mai potrivit pentru indeplinirea scopurilor sale exclusiv academice.
Principalul scop al EESTEC este promovarea, stabilirea si dezvoltarea contactelor internationale si a schimbului de idei dintre studenti de la facultati cu profil electric.
Organizatia isi propune sa asigure educatie complementara celei oferite in universitati prin aplicatii practice si prin contactul direct cu mediul in care studentii vor activa ca viitori specialisti.

Viziunea EESTEC LC Bucharest este de a ajuta studentii sa isi construiasca viitorul.

Misiunea noastra este sa dezvoltam proiecte in parteneriat cu institutii academice, companii si alti actori din domeniu pentru a ajuta studentii sa identifice si sa isi valorifice potentialul. Activitatea organizatiei se bazeaza pe integritatea, profesionalismul, pasiunea, entuziasmul si spiritul de echipa al membrilor sai, urmarind in acelasi timp dezvoltarea profesionala a acestora si imbunatatirea cunostintelor tehnice.

Aflat la editia a 4-a, Energy Always a Challenge este workshop-ul international care a devenit traditie in EESTEC Bucharest. Evenimentul isi propune furnizarea unor informatii cat mai variate din domeniul energetic, ce vizeaza atat studentii romani cat si pe cei din Europa.

Editia anterioara
Energy Always a Challenge III s-a axat pe metode de eficientizare a consumului de energie electrica, aducand in discutie importanta existentei unui sistem energetic complex si cat mai putin poluant. Timp de 5 zile, 20 de studenti din Europa s-au alaturat celor peste 130 de studenti romani la conferintele pregatite de speakerii invitati. In cadrul acestora s-au abordat subiecte precum: Piata de energie electrica, Sisteme de generare distribuita, Mecanisme financiare si de afaceri pentru sprijinirea productiei de energie regenerabila, Sisteme automatizate de eficienta energetica, Captarea si stocarea carbonului.
Partenerii evenimentului - ISPE, Schneider, E.ON, Petrom, Tractabel/GDF Suez, Hidroelectrica, Hidroconstructia, Enel, Hello Hotels, Siemens, Danone, Coca-Cola, Rogbc, Opcom - ne-au sprijinit atat pe plan financiar, cat si logistic si academic, facand posibila desfasurarea cu succes a celor 7 zile de workshop.
Studentii straini au avut ocazia, alaturi de cei romani, sa cunoasca si sa experimenteze stilul de viata romanesc, precum si sa viziteze o serie de obiective din tara.

Tema
Progresul in domeniul energetic ne-a condus la organizarea unui eveniment adresat cu preponderenta viitorilor ingineri. Energy Always a Challenge isi propune sa prezinte intr-o maniera interactiva tendintele energetice actuale si importanta lor in ceea ce priveste Energia Regenerabila. Se doreste dezbaterea unor subiecte diversificate, dar in aceeasi masura de larg interes in raport cu grupul tinta.

Structura

Saptamana 1: Saptamana academica - “Viitorul e Verde”
Ziua 1.
• Tranzitia de la combustibili fosili la combustibili ecologici.
• Tratatul de la Kyoto. Principalele forme de Energii Regenerabile.
• Statistica privind raspandirea lor si potentialul viitor.
• Tehnologii si echipamente utilizate pentru facilitarea producerii de Energie Regenerabila.

Ziua 2.
• De la Inovatie la Implementare. Certificate Verzi.
• Piata de energie si locul Energiei Verzi in cadrul ei.
• Necesitatile potentiale ale beneficiarilor de tip administrativ si privat

Ziua 3.
• Surse de Energie Verde in Romania. Studii de Caz.
• Dezbatere: Fezabilitate versus Idealism

Saptamana 2: Saptamana practica
Pe parcursul a patru zile, se va realiza integrarea in Sistemul Energetic National a unei Surse Regenerabile de Energie. Workshop-ul presupune lucrul cu mediul software SCADA, avand ca rezultate nu doar familiarizarea cu mediul de lucru si dezvoltarea cunostintelor participantilor, dar si o solutie viabila raportata la tema propusa.

Obiective
• Inscrierea unui numar de 100 de studenti din Universitatea “Politehnica” din Bucuresti.
• Participarea a 20 studenti din alte comitete locale EESTEC din Europa.
• Implicarea studentilor inscrisi in dezbaterile din cadrul conferintelor.
• Implementarea cunostintelor acumulate pe parcurs in cadrul unei probe practice, la care vor lua parte 20 de studenti, membri ai celorlalte comitete locale EESTEC si 20 de studenti romani care s-au remarcat in cadrul conferintelor.

Grup tinta
Evenimentul isi propune sa aduca laolalta participanti din intreaga Europa, manifestand in acelasi timp un mare interes pentru studentii romani. Grupul tinta este format in preponderenta din studenti ai diferitelor ramuri adiacente domeniului energetic (un numar de 18.304 studenti), dar evenimentul se adreseaza totodata oricarui student care manifesta interes fata de temele abordate in cadrul zilelor de conferinta si laboratoarelor.

Promovare
Promovarea evenimentului se va face atat la nivel national, cat si international, in mediile online si offline.

Dimensiune interculturala
Evenimentul sustine diversitatea culturala, facilitand comunicarea si schimbul de idei intre studenti din medii culturale distincte, prin conferinte si seminarii interactive si exercitii de team-building. Proiectul aduce beneficiul experientei internationale, oferind ocazia participantilor de a impartasi idei intr-un context larg, european, ce va culmina cu un weekend motivational cuprinzand o seara interculturala, „International Night”. Prin aceasta se urmareste nu numai descoperirea diferentelor si valorilor altor culturi europene, dar si crearea unor legaturi sociale si profesionale intre tinerii europeni avand interese comune.

Implicarea membrilor
Avantajele implicarii studentilor in planificarea, organizarea si realizarea unui astfel de eveniment au ca punct de plecare dorinta unei schimbari, desfasurarea unor activitati extracurriculare si, in acelasi timp, academice.
Organizarea workshop-ului reprezinta pentru studentii implicati o experienta complementara, avand in vedere ca activitatea organizatiei pe parcursul elaborarii structurii unui eveniment se bazeaza pe principii elementare de management, precum strategii de promovare, managementul de proiect, termene limita, etc.
Membrii EESTEC Bucharest, in numar total de 30, studenti ai facultatilor de specialitate din cadrul Universitatii “Politehnica” din Bucuresti, participa activ la toate fazele realizarii proiectului, de la planificarea amanuntita a elementelor incluse in organizarea unui workshop, pana la implementarea planului, acestia insusindu-si si dezvoltandu-si, astfel, o serie de capacitati, de la munca in echipa pana la abilitatile de comunicare, necesare atingerii gradului de profesionalism specific oricarui viitor specialist, indiferent de domeniu.

Follow-up
Ca rezultat al workshop-ului, se doreste atingerea unei pozitii comune a studentilor si mediului universitar, privind importanta obtinerii independentei energetice prin surse alternative, dar si nevoia dezvoltarii de noi metode eficiente de utilizare a resurselor energetice.
Ideea unui workshop implica crearea de legaturi intre participanti si dezvoltarea de contacte intre companii si mediul studentesc. In cadrul comitetului local EESTEC, se formeaza o echipa viabila si se creeaza un precedent in organizarea de evenimente similare, castigandu-se astfel experienta. Studentii participanti pastreaza legatura dupa terminarea evenimentului prin intermediul unui grup de discutii. Prieteniile intemeiate acum pot fi bazele unor colaborari viitoare pe plan profesional.

Daniel Barbu
Coordonator Energy Always a Challenge 4
Tel: 0720.060.835
E-mail: daniel.barbu@eestec.ro 

http://www.eestec.ro/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video