Exista un interes crescut pentru Chillventa la nivel mondial

79 vizualizari
int
Distribuie pe

Interviu cu d-na Gabriele Hannwacker, Director of Exhibitions and Project Manager al Chillventa

Industriile refrigerarii, ventilatiei si pompelor de caldura de talie internationala isi dau intalnire o data la doi ani in Nuremberg. Editia din 2012 debuteaza in 8 octombrie cu Congresul Chillventa iar targul de profil se desfasoara intre 9-11 octombrie. Gabriele Hannwacker, Director of Exhibitions si Project Manager al Chillventa raspunde la cateva intrebari legate de editia din 2012 a targului.

Care sunt temele editiei din acest an si ce inovatii vor putea vedea vizitatorii la Chillventa?
Pe durata targului si a conferintei vor fi discutate subiecte de actualitate si vor fi prezentate ultimele inovatii. Subiectele refrigerarii, aerului conditionat si pompelor de caldura nu sunt la nici un alt eveniment de talie internationala prezentate cu o asemenea densitate a gradului de specialitate. Daca luam in considerare dezvoltarile din 2012, am putea spune ca industria continua sa se axeze pe optimizarea detaliilor: se acorda prioritate coeficientilor de performanta, eficientei, materialelor si sistemelor nedaunatoare mediului, inovatiei in cadrul gamelor de produse. Utilizarea caldurii reziduale si a pompelor de caldura in domeniul comercial si industrial reprezinta obiectivele aplicatiilor sistemelor si solutiilor pentru produse. Unitatile de aer conditionat, in special sistemele VRF, se dezvolta din ce in ce mai mult pentru a deveni solutii universale in sectorul constructiilor si care vor face inutile sistemele pe baza de combustibili fosili in viitor.
Subiectul refrigerantilor este din nou unul dominant in domeniul industriei, sau mai bine zis unul constant, in 2012. Acest lucru se reflecta in Forumurile din cadrul expozitiei. Prima zi este dedicata complet acestui subiect in cadrul Forumului Refrigerare-Aer conditionat.
 

Ne puteti da niste cifre aproximative privind numarul companiilor prezente la Chillventa si profilul acestora?
Nu putem da inca un numar exact al expozantilor. Mai acceptam inca rezervari de standuri, ca la editiile precedente, pana cu putin inainte de inceperea expozitiei. Este un interes crescut pentru Chillventa la nivel mondial. Suntem, desigur, foarte incantati de acest lucru, care ne arata si faptul ca suntem pe drumul cel bun cu conceptul evenimentului. Ne asteptam sa anuntam un nou record al numarului de expozanti. Peste 900 companii din toata lumea isi vor expune aici produsele si serviciile. Vizitatorii se pot astepta la cea mai ampla editie Chillventa. Aceasta va acoperi intreaga gama a refrigerarii, aerului conditionat si tehnologiei pompelor de caldura.

 

Cati vizitatori de profil asteptati in 2012? Din ce domenii de activitate?
Chillventa si Congresul Chillventa au facut progrese excelente inca de la inceput. Dupa doar doua editii, Chillventa este cel mai important eveniment de talie internationala pentru domeniul industriei vizate. Prin urmare, suntem increzatori ca a treia editie isi va continua cursul dinamic ascendent. Ne asteptam sa primim un numar de vizitatori din toata lumea similar cu cel de la editia din 2010. Acum doi ani, s-au inregistrat aprox. 30.000 vizitatori. Chillventa este un targ care atrage participare internationala. Acest lucru se reflecta in structura vizitatorilor: mai mult de jumatate dintre vizitatori straini, din care 87% fiind persoane cu putere de decizie. Din nou, asteptam la aceasta editie un numar de experti, dintre care majoritatea experti in cadrul companiilor din cadrul companiilor specializate in refrigerare si aer conditionat. Vor fi prezenti de asemenea producatori de sisteme, proiectanti tehnici, retaileri, operatori de sisteme si reprezentanti din domeniul cercetarii, dezvoltarii si constructiilor.

 

Care sunt previziunile dv. cu privire la piata refrigerarii, aerului conditionat si pompelor de caldura in 2012, mai ales avand in vedere situatia economica curenta?
Comunicam mult cu expozantii. Mai mult, ne sfatuim cu comitetul organizatoric al expozitiei. Acesta este un organism care cuprinde companii expozante, asociatiile implicate, universitati, experti. Astfel, ca organizator de targuri de talie internationala, avem o perspectiva destul de ampla asupra industriei, precum si asupra situatiei economice globale a segmentului refrigerarii, aerului conditionat si pompelor de caldura.
Daca ar fi sa luam in considerare Europa din perspectiva Americii, Japoniei sau Chinei in momentul de fata, am putea avea impresia ca stirile negative legate de euro sunt predominante, echivaland cu dezvoltarea economica din intreaga Europa. Oricum, Europa trebuie privita in mod diferit.
Pentru inceput, as dori sa fac o imagine de ansamblu. Cifrele unitatilor de aer conditionat din ultimii ani si o previziune pentru 2012 au fost publicate recent. In comparatie cu 2010 cand s-au inregistrat 88.7 milioane unitati si 2011 cu 96.7 milioane, pentru 2012 este prevazuta o crestere la peste 100 milioane la nivel global. Cu siguranta, China va inregistra cele mai mari cresteri aici, insa o crestere de la 6.4 milioane unitati in 2010 la 7.2 milioane in 2011 a fost inregistrata si in Europa. O crestere de asemenea proportie este prevazuta si pentru 2012. In Europa, cateva tari nu numai ca sufera din cauza crizei euro, insa si din cauza situatiei economice care afecteaza fara indoiala piata aerului conditionat si refrigerarii. Cu toate acestea, expozantii au fost de acord ca cele doua piete trebuiesc separate.

Urmarirea eficientei energetice, a reducerii emisiei de CO2 si a apelului de a reduce necesarul de energie cu 1.3% pe an in cadrul marilor intreprinderi consumatoare de energie din Germania, de ex., indica o crestere in domeniul industriei. In prezent, accentul este pus pe renovare si optimizare. In legatura cu acest lucru, nu trebuie sa subestimam necesitatea inlocuirilor, cum ar fi cea a chillerelor de apa.
Cresterea pozitiva a numarului de expozanti la Chillventa subliniaza aceasta tendinta. Privim dezvoltarea pietei ca fiind foarte pozitiva pe termen mediu.
sursa: www.refrige.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video