Hervex 2012 Aniversare 20 de ani

524 vizualizari
Aniversare Hervex 20 ani
Distribuie pe

Camera de Comert si Industrie Valcea lucreaza la foc automat in ultimele luni, cu ocazia pregatirii marelui eveniment HERVEX 2012 – Salonul national de hidraulica, pneumatica, elemente de etansare, mecanica fina, scule, dispozitive si echipamente electronice specifice, mecatronica, eveniment ce va avea loc in perioada 7-9 noiembrie, la Calimanesti. Hervex este un organism stiintific viu, care a pornit de la nivel national si a devenit unul international de-a lungul celor 20 de ani de existenta.

Totul a pornit in anul 1993, cand a avut loc primul eveniment Hervex, unul mai mult local, dar care a ajuns foarte repede un eveniment cu participare internationala.
In 2005 a fost infiintata Fluidas, asociatie nationala alcatuita din specialisti ai hidraulicii si pneumaticii. Organizatia a fost infiintata din necesitatea unei asociatii care sa puna stop importurilor de proasta calitate. Astfel, Fluidas devine membru al CETOP (European Fluid Power Committee).
In fiecare an, expozitiei Hervex i s-a alaturat cate o noua organizatie. INOE 2000 HP este organizatia care a fost alaturi inca de la “nastere”. In ultimii 5 ani, judetul Valcea a gazduit si Salonul Regional al Cercetarii, eveniment conceput de National Authority of Scientific. Anul acesta, evenimentul este sustinut financiar de Camera de Comert si Industrie Valcea.

Anual, expozitia a adus cate un invitat special, o mare personalitate internationala din domeniul hidraulicii si pneumaticii, precum Etienne Piot – presedinte CETOP, John Savage – Vicepresedinte CETOP – Educatie, Anglia, Henryk Chrostowski -
Universitatea Tehnologica Wroclaw, Polonia. Anul 2012 il are ca invitat special pe Prof. Univ. Dr. Ing. Hubertus Murrenhoff – director IFAS, Germania.

Din 1994, la fiecare expozitie apare lucrarea “Proceedings of international salon of hydraulics, pneumatics, tools, sealing elements, fine mechanics, specific electronic equipment and mechatronics” cu aproximativ 400 de pagini. Foarte multi tehnicieni atat din tara, cat si din afara ei isi prezinta teoriile din care ulterior se va tine cont in practica. Acest lucru este o mare realizare a Camerei de Comert si Industrie Valcea. Ca nivel stiintific national este singura lucrare de o asemenea amploare si importanta.

Ing. Gheorghe RIZOIU - director general al Camerei de Comert si Industie Valcea, a marturisit ca in acest an are planuri si mai mari. Doreste ca incepand cu anul 2013, evenimentul Hervex sa aiba loc, la fiecare 2 ani si in Polonia, la Wroclaw University.
State europene precum Polonia, Rusia, au preluat modelul Hervex-Romania si organizeaza anual si ei Hervex polonez, respectiv Hervex rusesc.

Manifestarea traditionala si unica la noi in tara, este organizata de Camera de Comert si Industrie Valcea, in parteneriat cu Institutul de Cercetari pentru Hidraulica si Pneumatica Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” din Iasi, Institutul PIA Aachen din Polonia si Universitatea din Wroclaw, Polonia.

La evenimentul Hervex 2012 vor participa firme/organizatii - cu stand expo si/sau lucrari tehnice de specialitate precum: HERVIL, ADLER ELECTRONIC, BIBUS SES, FESTO, HIDROSIB, PARKER HANNIFIN CO, PRIMA ELECTRIC, HYDRAMOLD
SMC Romania, ROMFLUID, PROGRESS FLUID, PRESTCOM, HESPER, GENERAL TURBO SA, IHP, UT Iasi-DISAHP, INST CERC EG REGENERABILE
ICMET Craiova, UNIV TEHNICA Cluj-Napoca, UNIV TEHNICA Timisoara, UNIV POLITEHNICA Bucuresi, ICSI Rm. Valcea, IPA Craiova, ICIA Cluj, INMA Bucuresti, INSEMEX Petrosani, dar si participanti straini, precum: Germania PIA si IFAS, Polonia IMDO, Austria IMDHD, Anglia NFPC, Republica Moldova – Univ. Tehnica a Moldovei.
Salonul international de Hidraulica si Pneumatica Hervex este cea mai importanta reuniune stiintifica internationala a Romaniei, unde inginerii investesc in viitor.

Sursa: Curierul de Ramnic

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video