MCE 2012 un mare succes

53 vizualizari
mce
Distribuie pe

Cresterea in privinta comertului exterior si vizitatorilor profesionisti au confirmat pozitia evenimentului international de referinta. Un numar considerabil de expozanti la editia din 2012 si-au rezervat spatiu pentru editia urmatoare, programata pe 18-21 martie 2014, la Fiera Milano.

Milano, 22 mai 2012 MCE – Mostra Convegno Expocomfort 2012 si-a confirmat pozitia de lider in diverse sectoare ale industriei, inclusiv sectorul rezidential si industrial al instalatiilor, aerului conditionat si energiei regenerabile. Editia din 2012 de la Fiera Milano, care s-a desfasurat intre 27-30 martie, a inregistrat participarea a 155.301 comercianti si vizitatori profesionisti, cu o crestere de 5,8% a numarului de vizitatori straini, inregistrandu-se per total 35.342 participanti care au provenit din 136 tari. Mai exact, s-a inregistrat o crestere a numarului de vizitatori nu doar de pe multe piete strategice precum Polonia, Rusia, Romania, Turcia, Brazilia, Maroc si Egipt, dar si din tari deja traditionale, precum Germania, Franta, Marea Britanie. Prezenta profesionistilor din celelalte tari a fost la fel ca la editia precedenta.

“Rezultatele exceptionale obtinute la MCE 2012 au fost si mai mult apreciate avand in vedere durata expozitiei, patru zile in loc de cinci. Expozantii si vizitatorii au raspuns pozitiv deciziei noastre de a programa evenimentul de marti pana vineri“, afirma dl. Massimiliano Pierini – Business Unit Director Reed Exhibitions Italia. Acesta a adaugat: “Punctul forte al MCE 2012 a fost calitatea sa dovedita de a prezenta mii de produse de calitate, oferite de 2.122 expozanti, incluzand 881 companii expozante straine din 58 tari, prezentand o imagine ampla de sisteme si solutii de ultima generatie prezente pe piata de astazi in termeni de eficienta energetica si de economisire a energiei. Succesul celei de-a 38-a editii MCE a depins si de investitiile facute de companiile expozante, care au expus un amestec de tehnologii si cele mai bune produse din clasa lor, de la aer conditionat la refrigerare, incalzire, unelte si instrumente, tehnologie sanitara, robineti, fitinguri, incalzire solara si cogenerare, biomasa si fotovoltaica”.

Ca de obicei, spatiul a fost amenajat astfel incat sa ghideze vizitatorii care au dorit sa intalneasca anumiti expozanti sau sa participe la conferinte si evenimente, asigurand in acelasi timp vizibilitate maxima. Bogatul program conferentiar dedicat “ZERO ENERGY 2020: Catre integrarea tehnologiei in cladiri”, a inregistrat un succes rasunator, prin participarea a peste 2.642 participanti la cele 3 conferinte institutionale si 20 evenimente organizate de partenerii principali ai MCE si asociatiile implicate. Din nou, acesta a fost punctul principal de atractie al expozitiei, o oportunitate unica pentru profesionisti de a dezbate si discuta. Cel mai de succes a fost FCE – Forumul Italian asupra Certificarii Energetice a Cladirilor, organizat impreuna cu CTI-Comitetul Termotehnic Italian, o ocazie importanta de a fi la curent cu prevederile directivei in vigoare asupra performantei energetice a cladirilor din Italia.
 
A doua editie a PERCORSO EFFICIENZA & INNOVAZIONE si VERSO LA CLASSE A 2012, cele doua initiative care au loc in colaborare cu Comitetul Stiintific al NEXT ENERGY prezidate de un reprezentant al Politehnicii din Milano BEST Department cu scopul de a evidentia cele mai inovatoare solutii dedicate instalatiilor rezidentiale si industriale pentru imbunatatirea eficientei energetice in cladiri, s-au bucurat de asemenea de participanti. In mod special, un sistem signalistic ghida vizitatorii spre cele 117 produse si servicii oferite de 77 companii si alese pentru MCE 2012. VERSO LA CLASSE A, unde au fost expuse 34 produse de excelenta alese pentru PERCORSO EFFICIENZA & INNOVAZIONE a atras de asemenea o larga audienta de profesionisti. Un eveniment care prezinta cele mai inovatoare tehnologii de instalatii capabile sa rezolve problemele legate de energie pentru un nou concept de mod de viata cu zero emisii. Sala de workshop dedicata prezentarilor ad-hoc asupra produselor selectate sustinute de companiile expozante, care au avut loc pe langa Verso La Classe A, au inregistrat cea mai buna participare de pana acum.

 

Un rol important in succesul MCE 2012 l-a avut www.mcexpocomfort.it. De-a lungul anilor, website-ul oficial al MCE a devenit o unealta privilegiata pentru comunitatea online, inregistrand in perioada aprilie 2010-aprilie 2012 un numar de 241.974 vizitatori unici, dintre care 161.923 vizitatori din peste 152 tari si un numar total de vizitatori de 266.615, care au accesat un numar de 1.818.376 pagini. Website-ul MCE ofera servicii online ample pentru vizitatorii expozitiei, care pot descarca de aici pachetul de formulare necesare expozantilor pentru participare, dar si studii sau analize de piata. Pe de alta parte, vizitatorii gasesc aici toate informatiile necesare pentru planificarea vizitei in cadrul expozitiei sau se pot pre-inregistra online pentru a evita cozile lungi de la inregistrarea la fata locului. Nu in ultimul rand, sectiunea speciala “Companies News” este o vitrina virtuala care ofera o imagine completa a noutatilor despre cele mai bune produse, initiative si cazuri relevante updatate de expozanti in fiecare luna.

Descarcarea gratuita a aplicatiei mobile “App” pentru toate platformele, de la Apple la Android, a fost un mare succes. Un numar de 3.469 downloaduri pentru IOS si 921 downloaduri pentru Android au confirmat faptul ca noul instrument media devine rapid metoda preferata de obtinere de informatii interactive. Retelele sociale Facebook si Twitter au fost adevaratii protagonisti ai MCE oferind o platforma pentru postare imagini, video si purtarea de discutii pe durata celor patru zile ale expozitiei.


MCE - Mostra Convegno Expocomfort
Mostra Convegno Expocomfort este expozitia bienala internationala dedicata instalatiilor din domeniul rezidential si industrial: incalzire, aer conditionat, refrigerare, echipamente, supape, tehnologie sanitara, baie, tratarea apei, unelte, energii regenerabile si servicii. Mostra Convegno Expocomfort este detinuta de Reed Exhibitions, liderul mondial organizator de expozitii, targuri si conferinte, al carui portofoliu include peste 500 de evenimente in 39 de tari, care atrage peste 6 milioane de cumparatori. Reed Exhibitions are 33 de filiale in intreaga lume care deservesc 44 segmente ale industriei, precum si o retea de birouri si promotori in 93 de tari. Infiintata in 1960 ca prima expozitie dedicata industriei din Italia, MCE a fost un lider in sectorul sau timp de 50 de ani gratie capacitatii sale recunoscute de a urmari evolutia pietelor sale de referinta, de a crea oportunitati de discutii si schimburi in domeniul tehnicii, educatiei si politicii.

http://www.mcexpocomfort.it


 
Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video