Proiectul ELI-NP de la Magurele - elementul central al pavilionului Romaniei la Expo Astana 2017

54 vizualizari
Proiectul ELI-NP Magurele
Distribuie pe

Potrivit Agerpres, Proiectul ELI-NP de la Magurele va fi elementul central al pavilionului tarii noastre la Expo Astana 2017, a hotarat comisia romana insarcinata cu organizarea acestei manifestari, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Anuntul a fost facut in contextul in care a avut loc reuniunea inaugurala a Comisiei de organizare a participarii Romaniei la Expo Astana 2017, la nivel de secretari de stat din patru ministere (Ministerul Energiei, Ministerul Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului, Ministerul Cercetarii si Inovatiei si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale), sub coordonarea comisarului Sectiunii Romane la expozitie, din Ministerul Afacerilor Externe. 

S-a convenit regulamentul de functionare a comisiei si conceptul cadru al participarii Romaniei la expozitia internationala, care va avea loc in perioada 10 iunie - 10 septembrie la Astana, in Kazahstan. De asemenea, s-au schitat obiectivele diverselor ministere pe toata durata celor trei luni de desfasurare a expozitiei, cazandu-se de acord asupra elementului central al pavilionului Romaniei, proiectul ELI-NP de la Magurele, cea mai importanta investitie in cercetarea romaneasca din ultima jumatate de secol, care evidentiaza traditia romana in stiinta si tehnologia laser, arata MAE. 

La 22 noiembrie 1928 a fost semnata, la Paris, Conventia privind Expozitiile Internationale, pe care Romania, ca membru fondator, a ratificat-o prin Decretul nr. 2581/1930. Romania a participat, dupa 1989, la toate expozitiile mondiale si internationale organizate sub egida Biroului International pentru Expozitii. 

Expo Astana - 2017 se va desfasura in perioada 10 iunie - 10 septembrie si se preconizeaza a fi prezente peste 110 tari si 5 milioane de vizitatori. 

Integral pe www.agerpres.ro
SURSA: AGERPRES
AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghita, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 28.700 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video