REHAU sprijina initiativa Voci Puternice

74 vizualizari
rehau_logo
Distribuie pe
Know-how si solutii inovatoare de sisteme pentru proiectul pilot din Kenia

REHAU sprijina Fundatia „Sauti Kuu“ – Kiswahili pentru „Voci Puternice” – a dr. Auma Obama din Kenia. „Ajutor pentru autoajutor”, astfel suna motoul initiativei internationale, al carei obiectiv este de a-i ajuta pe tinerii africani sa-si dezvolte propria personalitate pentru ca prin independenta economica sa poata scapa de saracie pe termen lung. Cooperarea a fost consfintita oficial pe 26 iunie 2012, in cadrul unei intalniri festive la sediul companiei din Rehau.

REHAU sustine proiectul fundatiei „Sauti Kuu“ din Siaya, in vestul Keniei, prin experienta sa indelungata in domeniul proiectelor si ofera ajutor la fata locului, printre altele cu produse din domeniul alimentarii si evacuarii apei. Impreuna cu responsabilii de proiect si cu tineri, compania prelucratoare de polimeri activa la nivel global lucreaza consecvent si determinant la imbunatatirea conditiilor de viata in mediul rural. Cooperarea a fost oficializata la sfarsitul lunii iunie in cadrul unei festivitati ce a avut loc in Germania, la sediul companiei din Rehau, impreuna cu initiatoarea proiectului, dr. Auma O b a m a. Klaus Gollwitzer, director al departamentului de comunicare al REHAU, a inmanat simbolic un cec de 1.000 Euro.

Cooperare pentru viitor
„Prin REHAU avem de partea noastra un partener competent, care intelege viziunea noastra”, a declarat dr. Obama in timpul vizitei ei. „Este un dialog prietenesc, deschis si pragmatic, in spatele caruia se afla fapte. Ma bucur ca prin REHAU am castigat o voce puternica pentru Sauti Kuu. In urmatorii ani vom colabora strans si vom imbunatati consecvent si durabil viata tinerilor nostri din Kenia“. Alte proiecte internationale Sauti Kuu, in care specialistul in prelucrarea polimerilor va contribui atat cu know-how cat si cu solutii de sistem, sunt avute in vedere. In plus, REHAU sprijina fundatia financiar cu 50.000 Euro anual.

Initiatoarea a prezentat si o minge de fotbal care o insoteste pe tot globul si pe care se gasesc semnaturi si saluturi ale partenerilor internationali ai „Sauti kuu“. Si presedintele american si frate al dr. Auma Obama, Barack Obama, a semnat deja mingea care va fi vanduta la licitatie la sfarsitul anului, iar banii obtinuti vor intra in conturile fundatiei.

„Voci puternice“
Numele initiativei, „Sauti Kuu“ este in limba Kiswahili si inseamna „Voci Puternice”. Initiatoarea, dr. Obama, are o experienta indelungata in colaborarea cu Organizatii Nonguvernamentale (ONG-uri) si prin aceasta fundatie doreste sa combata una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta zilnic Africa: migrarea tinerilor din mediul rural in cartierele mizere ale marilor orase. Marile sperante in ceea ce priveste o viata mai buna in oras nu se implinesc de cele mai multe ori, iar tinerilor le ramane inchisa calea spre autonomie financiara. „Sauti Kuu“ lucreaza intens cu tinerii pentru a opri din timp aceasta tendinta de fuga din mediul rural prin crearea in zonele rurale a unui loc atractiv de trai in stransa comuniune cu natura. „Tinerii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa-si ia soarta in propriile maini”, spune dr. Obama. „Ei observa ca atunci cand actioneaza personal pot obtine mult mai mult – sunt motivati si lucreaza mult. Ei au nevoie numai de oportunitati si de sprijinul nostru“. Leitmotivul definitoriu este reprezentat de utilizarea resurselor care se afla la dispozitia tarii si a oamenilor.

Informatii suplimentare gasiti online la adresa www.sautikuufoundation.org

Dr. Auma Obama s-a nascut in 1960 in Kenia. A trait mai multi ani in Germania, a studiat germanistica in Heidelberg si la Universitatea Bayreuth. Auma Obama se angajeaza de multi ani pentru tinerii de pe intreg mapamondul. Inainte sa infiinteze Sauti Kuu a fost mult timp Ambasador Social pentru sprijinirea copiilor si tinerilor defavorizati. Pana in 2011 a activat pentru organizatia de dezvoltare „Care”. Prin fundatia „Sauti Kuu” ea sprijina azi, printre altii, copiii si tinerii defavorizati din Africa. Auma Obama a publicat povestea vietii ei in cartea „Viata intervine mereu”.

Grupul REHAU
Ca marca premium pentru solutii bazate pe polimeri, REHAU este lider international in domeniile Constructii, Automotive si Industrie. Prin forta sa inovatoare, activitatea sa care acopera mai multe domenii si eficienta sinergetica ce rezulta din aceasta, aceasta companie de familie moderna si condusa profesionist este unica in industria materialelor sintetice. Printre competentele sale de baza se numara si crearea de materiale si sisteme, dar si tehnica de incalzire a suprafetelor. REHAU ocupa in acest domeniu un loc de frunte in lume printre firmele inovatoare, avand peste 15.000 de angajati in peste 170 de locatii.
REHAU este prezent in Austria din 1956. De aproape 15 ani este administrata si condusa de aici cu succes regiunea Europei de Sud-Est cu aproape 1.450 de angajati in 24 de locatii din 19 tari.
Firma REHAU este reprezentata in Romania din anul 1996. In prezent exista 3 birouri de vanzari la Bucuresti, Cluj si Bacau, unde lucreaza 120 angajati.

Dipl. Ec. Luciana Hehn
Asistent Director
Comunicare si Relatii Publice

REHAU POLYMER SRL
Sos de Centura Nr.14-16
077180 Tunari / Jud. Ilfov
0040-21-2665180-128
0040-742-011.155

Luciana.Hehn@rehau.com
www.rehau.ro


 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video