Schneider Electric anunta deschiderea finalei Solar Decathlon Europe 2014

62 vizualizari
Solar Decathlon Europe 2014
Distribuie pe

Finala competitiei de constructie a caselor sustenabile Solar Decathlon Europe 2014 a debutat vineri, 27 iunie, la Versailles, odata cu deschiderea catre public a sitului special amenajat, La Cité du Soleil („Orasul Soarelui”). Schneider Electric este partener de traditie al Solar Decathlon Europe, precum si sponsor al mai multor proiecte incluse in competitie, inclusiv al echipei EFdeN care reprezinta Romania in aceasta finala. 

In perioada 27 iunie – 14 iulie, 20 de echipe de la 41 de universitati din 16 tari isi expun proiectele de case solare sustenabile in Orasul Soarelui. Cele 20 de case vor fi evaluate in 10 probe consecutive, pe durata a 10 zile. Aceasta editie a Solar Decathlon Europe este concentrata pe sase provocari majore ale societatii moderne: densitatea, mobilitatea, eficienta, inovatia, accesul si contextualizarea.

„Consumul redus, dar mai eficient, imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor si diminuarea impactului asupra mediului sunt principalele provocari pe care Schneider Electric le adreseaza prin solutiile sale, promovand, in acelasi timp, necesitatea de a impartasi cunostintele si expertiza prin educatie si training. De aceea, consideram firesc ca Schneider Electric sa se implice in aceasta aventura umana si tehnologica”, a declarat Luc Rémont, Presedinte Schneider Electric Franta.

Ca partener categoria „diamant” al acestui eveniment, la care sunt asteptati aproximativ 200.000 de vizitatori, Schneider Electric a instalat reteaua inteligenta („smart grid”) care conecteaza intregul sit pe durata competitiei, asigurand o comunicarea eficienta intre energia generata si sursele de consum, indiferent de dimensiunile acestora. Centrul de date Solar Decathlon, care protejeaza toate datele competitiei, functioneaza tot cu ajutorul solutiilor Schneider Electric.

De asemenea, Schneider Electric le va oferi vizitatorilor ocazia de a descoperi noile tehnologii de incarcare a vehiculelor electrice, expunand in Orasul Soarelui doua modele de statii EVlink – un model de borna pentru incarcare „accelerata” si un model destinat spatiilor publice.

Toate datele vor fi disponibile in timp real in cadrul unei aplicatiei „Smart City Live”, disponibile pe smartphone si tableta pe durata competitiei. Aceasta aplicatie destinata zonelor urbane le permite administratorilor oraselor, operatorilor de business si locuitorilor sa vizualizeze in timp real toate datele referitoare la energie, transport (public sau alternativ) si viata comunitatii locale. Smart City Live combina intr-o singura interfata toate serviciile disponibile – de la previziuni meteo pana la date despre spatiile de parcare cu borne de incarcare electrice. Aplicatia poate fi accesata pe site-ul my.schneider-electric.com sau prin intermediul codului QR aflat pe posterele evenimentului. De asemenea, aceasta poate fi descarcata pe smartphone si tableta gratuit, prin intermediul platformelor Google Play si Apple Store. 

Pe durata finalei Solar Decathlon Europe, Schneider Electric le ofera vizitatorilor posibilitatea de a afla mai multe despre solutiile de management al consumului de energie care le pot aduce economii considerabile, in standul Schneider Electric @home, amenajat special in Orasul Soarelui. Una dintre solutiile expuse aici este Wiser, care poate reduce consumul cu pana la 30%. Aceasta solutie consta intr-o cutie cu module care comunica prin intermediul unei retele wireless, permitand masurarea consumului de energie din locuinta, a sistemului de incalzire in fiecare camera si oferind o metoda eficienta de control a tuturor dispozitivelor conectate la prize inteligente.

Aproximativ 100 de angajati Schneider Electric din toate diviziile grupului se implica voluntar in acest eveniment. Acesti ambasadori primesc vizitatorii, ii ghideaza in Orasul Soarelui si le prezinta solutiile companiei, reflectand valorile promovate de Schneider Electric precum colaborarea si impartasirea know-how-ului international. Romania este reprezentata cu succes de 2 ambasadori, prezenti in Orasul Soarelui in perioada 8-10 iulie.

In cadrul finalei Solar Decathlon Europe 2014, Schneider Electric sprijina 13 dintre cele 20 de echipe participante, oferindu-le echipamente si solutii de management al consumului de energie, de automatizare si distributie electrica, fotovoltaice, de incarcare a vehiculelor electrice etc., precum si suport tehnic si training. Astfel, pe langa echipa EFdeN din Romania, beneficiaza de sprijinul Schneider Electric si proiecte din Franta, Spania, Italia, Germania, Danemarca, SUA, Japonia, Thailanda, Mexic, Chile si Costa Rica.

Pe durata competitiei va fi prezenta si Fundatia Schneider Electric, care va promova proiectul „Emergency Housing for All”, sprijinit de organizatia de incluziune sociala La Vrappe. Scopul acestui proiect este de a demonstra ca familiile dezavantajate pot beneficia de locuinte confortabile si eficiente energetic la preturi reduse, cu posibilitati de transport. Locuinta expusa in Orasul Soarelui este 100% reciclabila, construita din materiale din surse bio, si costa cu 40% mai putin decat o locuinta traditionala.

www.schneider-electric.com/ro

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video