Schneider Electric promoveaza solutii energetice eficiente, sustenabile si inovatoare la Solar Decathlon Europe 2012

86 vizualizari
ssch
Distribuie pe

Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, a fost si in acest an sponsorul competitiei Solar Decathlon Europe, desfasurata la Madrid in perioada 14 - 30 septembrie 2012.

Initiata in anul 2002 de Departamentul pentru Energie al Statelor Unite, competitia Solar Decathlon vizeaza recrutarea studentilor din lumea intreaga in proiecte pe durata a doi ani pentru a crea, construi si testa case eficiente din punct de vedere energetic, alimentate cu energie solara. Aceste locuinte sunt construite in doar 10 zile in Villa Sollar, un spatiu amenajat special pentru competitie, sunt disponibile vizitarii publicului larg si devin subiectul a 10 concursuri diferite. Echipa castigatoare a intregii competitii din acest an va fi cea a carei locuinta consuma cele mai putine resurse naturale si produce o cantitate minima de deseuri pe durata ciclului sau de viata.

La editia din 2012 au concurat echipe din tari aflate pe 4 continente. Din partea Romaniei a intrat in competitie proiectul Prispa dezvoltat de studenti si profesori din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si Universitatii Politehnice din Bucuresti (www.prispa.org)
Schneider Electric a sponsorizat mai mult de jumatate dintre cele 19 case participante la competitia din acest an, furnizand micro-reteaua de energie si statiile de alimentare EVlink, care permit o conexiune electrica sigura intre Villa Solar si serviciile locale de utilitati din Madrid, pe tot parcursul evenimentului.

Prin aceasta sponsorizare, Schneider Electric prezinta in conditii reale capabilitatile tehnologiei cerere-raspuns si a sistemelor inteligente de gestionare a energiei. Implicarea Schneider Electric in acest proiect se realizeaza sub diverse forme, de la suport tehnic si instruire pentru integrarea de solutii, pana la donatii de produse.

„Prin participarea ca sponsor la Solar Decathlon, Schneider Electric isi impartaseste cunostintele si resursele cu noua generatie interesata de provocarile actuale din domeniul energiei”, declara Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania. „Lucrand cot la cot cu expertii si inginerii Schneider Electric implicati in activitati de cercetare si dezvoltare, studentii pot exploata experienta acestora pentru a crea proiecte competitive si pentru a dobandi competente viabile in managementul energiei.”
In calitate de partener al acestei initiative din anul 2007 pana in anul 2013, atat in SUA, cat si in China, Schneider Electric sustine promovarea de solutii eficiente si inovatoare pentru a reduce pierderile de energie, pentru a promova generarea de energie regenerabila si pentru a incuraja comportamentul responsabil in ceea ce priveste consumul de energie.
www.schneider-electric.com/ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video