Scoala de inovatie ADREM INVEST si-a desemnat premiantii

80 vizualizari
Scoala de inovatie ADREM INVEST
Distribuie pe

• 69 de proiecte inscrise in competitia de idei inovative desfasurata in 18 resedinte de judet
• Tabara educativa a reunit 30 de finalisti si 17 proiecte inovative
• Marele premiu constand in finantarea de 5000 de euro a fost acordat echipei „Compasul ascuns” din Targu Mures, pentru proiectul „Ceas monitorizare copii”

Scoala de inovatie, programul de educatie desfasurat de Adrem Invest sub platforma de responsabilitate sociala „Viitorul alege inovatia”, si-a desemnat premiantii in cadrul taberei educative care a avut loc in perioada 05 – 11 august in satul de vacanta Fratii Jderi din judetul Valcea. 

Editia din acest an a Scolii de inovatie Adrem Invest s-a desfasurat in liceele din 18 orase din tara in perioada 01 iunie – 07 iulie 2013, in care cei mai inovativi liceeni au inscris proiecte antreprenoriale cu potential de schimbare sau imbunatatiri in diverse domenii. In final, liceenii participanti au inscris in competitie 69 de proiecte, din care au fost selectati 30 de finalisti participanti in tabara Scolii de Inovatie cu 17 proiecte inovative. 

„Rezultatele editiei 2013 a Scolii de inovatie ne confirma faptul ca avem nevoie de tanara generatie pentru a sustine resortul dezvoltarii comunitatilor in care traim si pentru a genera o schimbare a modelelor care nu mai evolueaza. Am initiat acest program ca un parcurs de termen lung, in care sa asiguram transferul de cultura inovativa in randul tinerilor. Avem nevoie de inovatie pentru a asigura progresul. Multumim tuturor participantilor din aceasta editie si felicitam cu respect premiantii,” a declarat Corneliu Bodea, Vicepresedinte Adrem Invest.

Scoala de inovatie Adrem Invest s-a desfasurat pe o platforma online dedicata, care a inclus pagina de Facebook a progamului, www.facebook.com/Scoaladeinovatie, cu o aplicatie speciala in care participantii au gasit informatii despre program, au putut discuta cu organizatorii si au inscris direct proiectele. Detalii despre toate proiectele inscrise in program pot fi vizualizate in sectiunea “Idei inscrise” din aplicatia de Facebook https://apps.facebook.com/scoala-de-inovatie/?fb_source=search&ref=br_tf

Echipele finaliste au participat la tabara Scolii de inovatie care a avut loc in satul de vacanta Fratii Jderi din judetul Valcea, in care si-au sustinut proiectele in fata juriului, au participat la o serie de workshop-uri inspirationale pe tema inovatiei si s-au recreat in mijlocul naturii. 

Pentru sustinerea sesiunilor de workshop-uri inspirationale pe tema inovatiei, au dat curs invitatiei Adrem Invest profesionisti din diverse domenii, de la tehnologie, la arta, mediu sau sport, precum: Dana Rogoz, Tudor Chirila, Alex Gavan, Andrei Cosuleanu (Let’s Do It Romania), Vlad Tausance, alaturi de presedintele Adrem Invest, Adrian Bodea. 

In finalul taberei, au fost desemnati premiantii Scolii de inovatie Adrem Invest, astfel: 

Premiul I – Finantare de 5000 de euro pentru sprijinirea implementarii proiectului si doua iPhone 5 
Echipa: Compasul ascuns. Elevi: Adrian Sorin Mare si Delia Panca
Oras: Targu Mures
Proiect propus: Ceas monitorizare copii. Proiectul consta in realizarea unui ceas special cu GPS in scopul monitorizarii copiilor de catre parinti, cu posibilitatea de a fi utilizat si pentru monitorizarea persoanelor cu nevoi speciale.​​​​​​​
 

Premiul al II-lea : Doua tablete iPad cu ecran Retina Wi-Fi 
Echipa: Buha albastra. Elevi: Alexandru Jecan si Diana Lavinia Pop
Oras: Zalau 
Proiect propus: Docendo Discimus. Proiectul consta in dezvoltarea unei platforme online de e-learning de peer-to-peer education.

Premiul al III-lea: Doua iPad mini Wi-Fi 
Echipa: Husky. Elev: Andreea Musat
Oras: Targu Mures
Proiect propus: Super tocul de ochelari. Proiectul consta in crearea unui toc de ochelari cu un sistem de auto-curatare. 

Premiul special: Finantare de 1250 de euro pentru sprijinirea implementarii proiectului
Echipa: Eagles. Elevi: Ionut Ferenti. Richard Alexandru Roman
Oras: Baia Mare
Proiect propus: Simulatorul de job-uri. Proiectul consta in dezvoltarea unei platforme online de simulare a unor job-uri in vederea orientarii profesionale. 

Scoala de inovatie Adrem Invest va continua si in anii urmatori pentru a-si atinge cu adevarat obiectivul de educatie continua a generatiior premergatoare progresului. 

www.adrem.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video