Solar Decathlon Europe 2014: Echipele de pe primele doua locuri, sustinute de Schneider Electric

46 vizualizari
Solar Decathlon Europe 2014
Distribuie pe


Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, a sponsorizat echipele clasate pe primele doua locuri in finala Solar Decathlon Europe 2014, care s-a desfasurat in perioada 27 iunie - 14 iulie la Versailles, Franta. De asemenea, compania a fost partener categoria „diamant” al competitiei si a sustinut 13 dintre cele 20 de proiecte participante, inclusiv proiectul EFdeN din Romania.

Echipa italiana Rhome a castigat aceasta editie a Solar Decathlon Europe cu proiectul Rhome for DenCity, care a acumulat 840 de puncte in cadrul a 10 probe de concurs. Locurile II si III au fost obtinute de echipa franceza Atlantic Challenge cu proiectul Phileas, respectiv de echipa olandeza Delft cu proiectul A Home with a Skin. 

Prototipurile expuse in Orasul Soarelui (La Cité du Soleil), situl amenajat special pentru finala Solar Decathlon Europe, au fost monitorizate constant cu ajutorul unor senzori instalati in fiecare camera, ceea ce a permis evaluarea proiectelor in cadrul a trei categorii – bilantul energiei electrice, functionarea casei si conditiile de confort. De asemenea, echipele au fost jurizate de sase paneluri internationale formate din cei mai cunoscuti experti din fiecare domeniu - comunicare si constientizare sociala; design urban, transport si accesibilitate; arhitectura; inginerie si constructii; eficienta energetica; dezvoltare sustenabila. Un alt criteriu important de jurizare a fost inovatia.

Echipele clasate pe primele doua locuri, Rhome si Atlantic Challenge, au beneficiat de sprijin activ din partea Schneider Electric pe durata celor 18 luni de proiectare, ce a constat in oferirea de tehnologii si consultanta. Compania a ajutat cele doua echipe cu solutii de management al energiei, solutii de generare de energie electrica pentru panouri solare, sisteme de automatizare a controlului iluminatului, solutii de distributie a energiei electrice, precum si suport tehnic si training.

„Dorim sa felicitam echipa italiana pentru acest premiu binemeritat, precum si echipa franceza si toti participantii pentru dedicarea lor si pentru calitatea si creativitatea proiectelor”, a declarat Luc Rémont, Presedinte Schneider Electric Franta. „Faptul ca finala Solar Decathlon este castigata din nou de un proiect sustinut de Schneider Electric reprezinta o recunoastere a know-how-ului nostru tehnologic si a implicarii puternice a angajatilor nostri in acest proiect.”

Echipa studentilor romani, EFdeN, singura din Europa Centrala si de Est calificata direct in finala Solar Decathlon Europe 2014, s-a clasat pe locul 19, acumuland 348 de puncte. Cele mai bune punctaje obtinute de echipa din Romania au fost in cadrul Inginerie si constructii (56 de puncte), unde EFdeN s-a clasat pe locul 13 din 20, si Arhitectura (54 de puncte).

Pe parcursul celor 15 zile de competitie, Orasul Soarelui a fost vizitat de 100.000 de persoane. In pofida conditiilor climatice nefavorabile, 17 din 20 de case au avut un bilant al energiei electrice pozitiv, ceea ce arata nivelul inalt de calitate al proiectelor participante.

Schneider Electric este partener al Solar Decathlon incepand din anul 2007 si continua sa sprijine aceasta competitie. Astfel, compania colaboreaza deja cu organizatorii si participantii pentru urmatoarele editii care vor avea loc in SUA si Europa in 2015, respectiv 2016.

Foto: Echipa Rhome, castigatoarea concursului

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video